Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Εγκαίνια της έκθεσης του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης 2015


Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης , στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της τέχνης της κεραμικής.
Στη φετινή έκθεση εκτίθενται έργα 60 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο και τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Αναλυτικά, για τις δημιουργίες τους τιμήθηκαν:

Με το 1ο βραβείο η ΚΟΛΛΙΑ ΜΥΡΤΩ – ΔΑΝΑΗ για το έργο ΑΥΓΑ 2015

με το 2ο βραβείο η ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ για το έργο ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΨΥΧΗΣ 2013 και με το 3ο βραβείο η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ για το έργο ΣΥΝ 2015

και τρεις ισάξιοι έπαινοι στους
ΚΟΝΤΙΖΑ ΜΑΡΟΥΛΙΩ για το έργο ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 2015
ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ ΣΥΛΒΙΑ για το έργο ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΗΓΑΣΟΣ 2013
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ για το έργο (VESSEL1)

Τη βραδιά έντυσε μουσικά Ορχήστρα τζαζ με καλλιτέχνες από το Ωδείο του Δήμου Αμαρουσίου και ο μπουφές λιτός με ελιές ,κριθαροκουλούρα και κρασί μοσχατέλα ,τιμήθηκε δεόντως από όλους .
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη μαζί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Νικόλαο Βαλλάτο καλωσόρισαν τους επισκέπτες στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, Ο πρόεδρος κ.Βαλλάτος στον χαιρετισμό του έκανε μια ενημέρωση για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Κέντρου, και επεσήμανε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του ιστορικού αυτού χώρου, για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Αμαρουσίου και ακόμη περισσότερο της χώρας μας , προτείνοντας μια συνάντηση για την σωτηρία του χώρου, του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και όλων των παρατάξεων του Δήμου Αμαρουσίου της περιφέρειας , του Υπουργείο Πολιτισμού των πολιτικών κομμάτων, ώστε να παρθεί μια πολιτική απόφαση για αυτόν τον ιστορικό χώρο και να βρεθεί η λύση όπου το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα γίνει ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο κεραμικής, «..στολίδι πολιτισμού για την χώρα μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αισθητή η απουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που αναγκάστηκε να βρεθεί στο Παρίσι όπου συμμετείχε στην Παγκόσμια Διάσκεψη COP 21 για το κλίμα.

Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κεραμίστρια κα Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Φραγκάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ελευθέριος Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας Κατερίνα Ψάλτη. Επίσης η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου από το χώρο της κεραμικής.

Η έκθεση του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) - υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες.

Η έκθεση του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 20 Ιανουαρίου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 21:00. Παράλληλα με την Έκθεση, λαμβάνουν χώρα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους .

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 6144430 και ηλεκτρονικά στο unioncer@gmail.com

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.