Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΡΕΒΥΘΑΔΑ 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή Ρεβυθάδα στο πλαίσιο της 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής , παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, του πρώην Πρόεδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Καραμέρου , του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη , του Προέδρου της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου κ. Νικολάου Πέππα ,των Αντιδημάρχων Αμαρουσίου, κας Ειρήνης Μαρίας Χαλιώτη, κ. Δημήτριου Καρλάυτη, κ. Σπύρου Σταθούλη , κ. Αθανάσιου Βελλή, του πρώην Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Χρήστου Βλάχου , των Δημοτικών Συμβούλων Αμαρουσίου κα Ελένη Λέκκα, κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη, κ.Δημήτρη Σμυρνή, κ.Πέτρο Κόνιαρη, κ.Ελευθέριο Μαγιάκη, από την Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού η Διευθύνουσα κα Αθηνά Ζιώγα κεραμίστες και αγγειοπλάστες, εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων και του τοπικού τύπου της πόλης.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ.Βαλλάτος Νικόλαος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην ομιλία του στο σκοπό της Ρεβυθάδας, αλλά και στα προβλήματα του χώρου της Κεραμικής και την αναγκαιότητα της προάσπισης του χώρου και του πολιτισμού. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης Γεώργιος μίλησε για τη σημασία του Κέντρου Κεραμικής για τον Δήμο Αμαρουσίου και την Κεραμική, αναφέρθηκε στην ιστορία της κεραμικής και στην πολιτιστική αξία του Κέντρου, όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μας, βεβαιώνοντας ότι χώροι με τόσο μεγάλη ιστορική και πολιτιστική σημασία, θα πρέπει να αποδίδονται στην κοινωνία.


Απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στους παλαίμαχους κεραμιστές : Καλογήρου Αντώνη, Καλογήρου Συμεών, Λάσκαρη Στέλιο, και σε ανθρώπους που συνέβαλαν με το έργο τους στην αναβάθμιση της κεραμικής : Μπόνη Κώστα, Μωραΐτη Αλέκο και Σκλάβαινα Φλώρα.Τα τιμητικά βραβεία παρέδωσαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ.

Ακολούθησε το σερβίρισμα της παραδοσιακής ρεβυθάδας.