Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών εκφράζοντας τα προβλήματα του κλάδου μας και την δύσκολη συγκυρία, λόγω του κορωνοϊού, που έφερε σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις μας, παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με φορείς, Επιμελητήρια και τα αρμόδια Υπουργεία στα οποία αποστείλαμε επιστολές καταγράφοντας τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου μας.

Κοινοποίηση σώματος της επιστολής προς τα Υπουργεία :
Αξιότιμε Κε Υπουργέ, 

Είδαμε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση για μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την λειτουργία τους καθώς και των εργαζομένων τους, και εφόσον υλοποιηθούν θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση του κορονοϊού στην οικονομία. 
Κε Υπουργέ όμως τα συγκεκριμένα μέτρα αφήνουν εκτός τις βιοτεχνίες και τους εργαζομένους τους οι οποίες, εφόσον δεν λειτουργεί η αγορά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όπως και το λιανεμπόριο και κινδυνεύουν να κλείσουν και να απολύσουν μέρος των εργαζομένων τους, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στον παραγωγικό τομέα της χώρας. Οι μικρές βιοτεχνίες αν αφεθούν στην τύχη τους θα καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας και το οποίο δεν θα μπορέσει να ανακάμψει και θα βρεθούμε με κλειστές επιχειρήσεις και ανέργους εργαζομένους. 
Η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών παρά την κρίση και τον ανταγωνισμό από χώρες της ανατολικής Ασίας, χάριν της υπερπροσπάθειας των μελών της ανταγωνίζεται σκληρά τα εισαγόμενα προϊόντα. Επειδή η Κεραμεική είναι ένας κλάδος που στηρίζεται στην εξειδίκευση των μελών της θα είναι πλήγμα για την τέχνη που είναι πυλώνας της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας και πρέπει να παραμείνει ζωντανός. 
Γι αυτό κε Υπουργέ τα μέτρα που πήρατε για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου θα πρέπει να τα πάρετε και για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις της βιοτεχνίας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους γιατί όπως θα ξέρετε κε Υπουργέ οι παραγγελίες του κλάδου μας που προέρχονται κυρίως από τον τουρισμό έχουν ακυρωθεί και δεν υπάρχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Μια μικρή επιδότηση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου μας πχ. 3.000 ευρώ καταρχήν, θα είναι μια ανάσα. 
Πιστεύουμε ότι τα αιτήματα του κλάδου μας που είναι και αιτήματα του παραγωγικού ιστού της χώρας θα εισακουστούν ώστε η επόμενη μέρα να μας βρεί επιχειρήσεις και εργαζομένους όλους παρόντες. 

Με τις καλύτερες ευχές για υγεία και ευόδωση της προσπάθειας σας.


Με εκτίμηση , για το Δ.Σ. της ΠΕΚΑ


Ο Πρόεδρος

Βαλλάτος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου