Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

10ο FORUM Ελληνικης Κεραμεικης
3ο Σ/Κ 9, 10 /12 Σχολή Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (Νίκος Λιάρος)
ΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στις δύο συναντήσεις/εργαστήρια ο αρχαιολόγος και κεραμίστας Νίκος Λιάρος θα παρουσιάσει πρωτογενείς πηλούς και αντιπλαστικές ύλες (σαμώτ) από διάφορα μέρη της Ελλάδας Θα μιλήσουμε για τον τρόπο εντοπισμού και επεξεργασίας τους καθώς και τις δυνατότητες χρήσης τους στα σύγχρονα κεραμικά. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν να κατασκευάσουν κεραμικά από πρωτογενείς ελληνικούς πηλούς.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 18.00΄- 20.00΄
Πρωτογενείς πηλοί στην Ελλάδα. Τρόπος εντοπισμού, επεξεργασίας και χρήσης τους (Προσέλευση 17:30΄)
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 12:00΄ - 14:00΄
Φυσικές αντιπλαστικές ύλες (σαμώτ) και πηλοί κατάλληλοι για terra sigillata και γυαλώματα. Τρόπος εντοπισμού, επεξεργασίας και χρήσης τους. (Προσέλευση 11:30΄)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια τού 3ου ΣΚ 9,10 / 12 απαιτείται η κράτηση θέσης στο liarosni@gmail.com
ΣΗΜ. Πλήρη βιογραφικά των καλλιτεχνών – εισηγητών θα βρείτε στην Σελίδα της ΠΕΚΑ στο Facebook και στο Blogspot καθώς και στον χώρο τού Forum.

Βιογραφικο 

Νίκος Λιάρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, όπου και ζει. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορίατης Τέχνης στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην προϊστορική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ τουΠανεπιστημίου των Ιωαννίνων με θέμα τη νεότερη ελληνική κεραμική. Εργάζεταιστην αρχαιολογική υπηρεσία από το 2004. Έχει διεξαγάγει πλήθος ανασκαφών,αρχαιολογικών ερευνών, έχει συμμετάσχει σε επανεκθέσεις μουσείων. Με τηνκεραμική ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια. Οι παραδοσιακοί αγγειοπλάστες του χωριού καταγωγής του, των Κόμπων Μεσσηνίας, υπήρξαν οι πρώτοι του δάσκαλοι.Αργότερα διδάχθηκε κεραμική στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής,κεραμική τεχνολογία στα εργαστήρια της Βέρας Σιατερλή και της αείμνηστης Μυρτώς Μαγγανάρη, έμαθε τροχό με τον Κυριάκο Σπυρόπουλο, κατασκευήπιθαριών με τους Θραψανιώτες αγγειοπλάστες και πειραματική αρχαιολογία με τηνκαθηγήτρια του Indiana University, K.D. Vitelli. Από το 2008 είναι επιμελητής στοΚέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής - Ίδρυμα οικ. Γ. Ψαρόπουλου, υπεύθυνος έρευνας και συλλογής και δάσκαλος κεραμικής στα τμήματα ενηλίκων. Έχει λάβειμέρος σε εκθέσεις, διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικάμε την αρχαιολογία, την ιστορία της τέχνης και την κεραμική. Αρκετά από τα άρθρα
του είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο www.academia.edu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου