Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Οι άργιλοι της Ελληνικής γης απο την Κλασσική Εποχή εως σήμερα.

7ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ώρα 14:00΄

ΟΜΙΛΙΑ

Ο κεραμίστας και δάσκαλος Μένανδρος Παπαδόπουλος έχοντας ασχοληθεί πολλά χρόνια με την πρώτη ύλη της κεραμεικής θα μάς κάνει ομιλία με θέμα «Οι άργιλοι της Ελληνικής γής από την Κλασσική Εποχή έως τις μέρες μας». Η ιδιαιτερότητα τής αργίλου της κάθε περιοχής θα αναλυθεί ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη και την συμπεριφορά τους στο ψήσιμο. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τυχόν απορίες από τούς παρισταμένους.
Προσέλευση 13:30΄





Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Κεραμική στη σχολή Sir John Cass College of Art (Λονδίνο). Μετά το τέλος των σπουδών του αφοσιώνεται στην Κεραμική, συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κύριος όγκος του έργου του αφορά φόρμες και επιτοίχια με την τεχνική ρακού, καθώς και διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά κεραμικά.

Έχει διδάξει θεωρία και τεχνικές κεραμικής και αγγειοπλαστικής σε διάφορους φορείς (ΟΑΕΔ, ΕΟΜΜΕΧ, Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης, Ένωση Κεραμιστών Καλλιτεχνών Ελλάδας, Ίδρυμα Κυδωνιέως, Εικαστικό Εργαστήριο Πατρών, ΕΛ.ΚΕ.Α., κ.α.). Επίσης αρθρογραφεί στον ειδικό τύπο, ενώ ήταν μέλος της ομάδας εργασίας για τη δημιουργία CD ROM υπό τον τίτλο "Υαλώματα κεραμικής - Μέθοδος SEGER" (κοινοτικό πρόγραμμα ADAPT DELPHI).

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Κεραμιστών Ελλάδας (1984 – 1986), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Καλλιτεχνών Κεραμιστών Ελλάδος (1982 – 1986), πρόεδρος της Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (2000-2004), πρόεδρος (1986 – 1997, 2000 – 2005) και αντιπρόεδρος (1997 – 2000) της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, ενώ από το 1990 είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ως Πρόεδρος της Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Ελλάδος, συνέβαλε στην ίδρυση της ετήσιας εμπορικής έκθεσης του κλάδου ΤΕΧΝΗΜΑ το 1984, σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ.

Από το 2012 έως και σήμερα συνεχίζει να εργάζεται και να παραδίδει μαθήματα κεραμικής στο εργαστήριο του στο Βοτανικό.





The House of Ceramic Art

56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής


Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου