Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

8ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής Σάββατο 14 Δεκεμβρίου – Η επόμενη μέρα






Είναι πράγματα που μπορείς να προβλέψεις και πράγματα που δεν μπορείς. Ένα από τα δεύτερα είναι ο καιρός, και έτσι η πέμπτη ημέρα τού Forum ξεκίνησε με βροχή με εναλλαγές καταιγίδας. Ο ενενηνταδυάχρονος όμως γερόλυκος της Κεραμεικής Βαγγέλης Ανετόπουλος άρτι αφιχθείς απο το Βόλο με τον γιό του Στέλιο, ήταν εκεί ακμαίος και έτοιμος για την παρουσίαση. Την παρουσίαση προλόγησε η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη τέως διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας  της Ακαδημίας Αθηνών.


Κατόπιν το λόγο πήρε ο ίδιος και μάς διηγήθηκε όλη την διαδρομή της οικογένειας απο τον 18ο αιώνα στην Νάξο και πώς τελικά κατέληξε σήμερα να έχει φτιάξει έναν πανέμορφο χώρο στο Μαλάκι Πηλίου όπου λειτουργούν Μουσείο Κεραμεικής και χώροι εκδηλώσεων, συμποσίων και σεμιναρίων χαρακτηρίζοντας το ως Διεθνές Κέντρο Κεραμεικής. Μέσα από τον χαρακτηριστικό του τρόπο αφήγησης και εικόνων μάς μετέφερε όλη του την διαδρομή μέσα στα χρόνια και την εμπειρία του στην Τέχνη μας.
Η εκδήλωση τελείωσε με το γεύμα μέσα στο Κέντρο σε ένα πολύ μεγάλο τραπέζι όπου κάθισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ένθερμοι θαυμαστές του συζητώντας και χαλαρώνοντας με τη βροχή ακόμη να συνεχίζει το έργο της.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου