Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΣΤΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΧΩΡΑΦΑ

ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ

 

Την Τετάρτη 22/11/2023 από τις 12:00-14:00 αρχίζουν οι δηλώσεις συμμετοχής κατά προτεραιότητα για το σεμινάριο τής κεραμίστριας Θεοδώρας Χωραφά που θα λάβει χώρα στις 25 κα 26  Νοεμβρίου, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής στα πλαίσια τού 10ου Forum Ελληνικής Κεραμεικής λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι, και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ατομικές και γίνονται στο εξης   e-mail: unioncera@gmail.com. Όσοι δεν συμπεριληφθούν θα μπορούν  να παρακολουθήσουν ως θεατές με προτεραιότητα. 

 

Μπορεί κάποιος να δηλώσει απευθείας θεατής και να μπεί σε σειρά προτεραιότητας. Όσοι επιθυμούν  να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως θεατές θα πρέπει να το δηλώσουν μέσω email στο unioncera@gmail.com   την Τετάρτη 22/11/2023 από τις 10:00-14:00  και αυτό γιατί θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας και για τούς  θεατές.

 

Μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις είτε των συμμετεχόντων είτε των θεατών θα ανακοινωθεί άμεσα.

 

Από την Διοργανωτική Επιτροπή της ΠΕΚΑ

 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΘΕΟΔΩΡΑΣ  ΧΩΡΑΦΑ

 

ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ

 

Ξεκινώντας από έναν κυλινδρικό από λεπτό φύλο πηλού θα τον μεταμορφώσουμε αφαιρώντας τμήματά του και ενώνοντας τα κενά που δημιουργούνται. Δεν προσπαθούμε να σβήσουμε τις ενώσεις που προκύπτουν, δεν “ταλαιπωρούμε” το αντικείμενο, αφήνοντας έτσι φανερή την όλη διαδικασία κατασκευής. Η ομορφιά και η λεπτότητα αυτής της τεχνικής βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο ακουμπάμε ανεπαίσθητα και μόνο με ύφασμα την επιφάνεια του πηλού ούτως ώστε να μην αφήνουμε ίχνη των δακτύλων μας. Η ποιότητα του αποτελέσματος έγκειται τόσο στην καθαρότητα όσο και στην πλαστικότητα της φόρμας.

 

25/11 Την πρώτη μέρα θα εστιάσουμε σε συμμετρικές, γεωμετρικές φόρμες για να κατανοήσουμε την διαδικασία. 16:00-20:00

 

26/11 Την δεύτερη μέρα οι επεμβάσεις μας θα είναι πιο ελεύθερες. 10:30-14:30

 

 Απαραίτητα απο τους συμμετέχοντες: Ποδιά,  μαχαίρι κοφτερό,  βελόνα, πλάστη, ατσαλίνα ή τηλεκάρτα,  δυο πανιά (στυλ σεντόνι) όχι μικρότερα από 40 Χ 40, Πινέλο φαρδύ  και πλατύ, ψαλίδι, μαρκαδόρο,  μπλοκ σημειώσεων για σχέδια, κύλινδρος πλαστικός από υδρορροή 7-8 εκ διάμετρο και 30 εκ ύψος κομμένος κάθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου