Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

5ο FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ




1ο διήμερο: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Κυριακή 20 Νοεμβρίου ώρα 2:00 μμ
Την δεύτερη ημέρα του διήμερου του FORUM  που γίνεται στα πλαίσια της 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής και που είναι αφιερωμένο στην κλασσική εποχή θα γίνει παρουσίαση με την κα Άρτεμη Χαβιαρά με τίτλο:

 «Διακοσµηµένη κεραµική στην Αττική (6ος-4ος αι.πΧ):                Πηλοί τις Αττικής και μελανό υάλωµα» 

Άρτεµη Χαβιαρά  com Συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και Προληπτική συντήρηση µουσειακών συλλογών BA(HonsMA(RCA). Υποψήφια Διδάκτορα στο Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήµιο Κύπρος chaviarraa@gmail.



  Σύντοµο βιογραφικό Α. Χαβιαρά
 H Άρτεµη Χαβιαρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (BA) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Αθήνας στην Ελλάδα και Προληπτικής Συντήρησης (ΜΑ) στο Royal College of Art του Λονδίνου στο Ηνωµένο Βασίλειο.  Απέκτησε εργασιακή εµπειρία στην προληπτική συντήρηση µουσειακών συλλογών, δουλεύοντας στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου στην Μεγάλη Βρετανία, στο Metropolitan Museum of Art της Νέα Υόρκης στις Ηνωµένες Πολιτείες και στα Εθνικά Αρχεία του Ηνωµένου Βασίλειου στο Λονδίνο.

Επίσης εργάστηκε και ως συντηρήτρια αρχαιολογικών αντικείµενων και έργων τέχνης, δουλεύοντας στο Μουσείο Μπενάκη, στο  Μεταλλευτικό µουσείο Μήλου, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο εργαστήριο της ΘΕΤΙΣ AUTHENTICS ΕΠΕ, και στο Υπουργείο Πολιτισµού της Ελλάδας, στην εφορεία νεότερων µνηµείων, στην Αθήνα.
 Συµµετείχε επιπλέον, σε ευρωπαϊκά προγράµµατα που προήγαγαν των Ελληνικό πολιτισµό όπως το "CERAMED project " και το “Project TESS " όπου ασχολήθηκε µε τη µελέτη και αναπαραγωγή της Αττικής κεραµικής και του µελανού υαλώµατος. Tο διάστηµα 2010-2014, η Άρτεµη κατείχε µια υποτροφία από το ευρωπαίο πρόγραµµα Marie Curie - NARNIA και εργαζόταν ως νέα ερευνήτρια στην ΘΕΤΙΣ AUTHENTICS ΕΠΕ, στη συνέχεια ασχολήθηκε για ένα χρόνο µε το 3D printing για την δηµιουργία κεραµικών στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράµµατος  RE3CAP µε βάση το ΕΚΕΦΕ Δηµόκριτος/Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωµατιδιακής. Σήµερα, ειναι υποψήφια διδάκτορας στο Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστηµίου της Κύπρου.

 Η παρουσίαση θα γίνει στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής Λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι στην Αίθουσα “TOLL” την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στίς 2:00 μμ το μεσημέρι. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει αμέσως. Προσέλευση από τη 1:00 μμ.  Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Πανελλήνια  Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών                                 
Κηφισίας 207, Μαρούσι                                                      
Τηλ
 2106144430                                                                
Φαξ 2103251949                                                  
Email unioncer@gmail.com          






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου