Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«ΔΑΙΔΑΛΟΣ»,¨ΙΔΟΥ¨ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

Σωματείο Λαϊκής & Σύγχρονης Τέχνης,
   Ηρακλείου – Λασιθίου – Ρεθύμνου,                          προς: Περιφέρεια  Κρήτης
                   «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»
          Έδρα: Βιο. Πα. Ανώπολης                                     Κοινοποίηση: πίνακας
           Τηλ – Φαξ: 2810781185
              http://www.daidalosnet.gr/                    Ηράκλειο 24 – 01 – 2012

¨ΙΔΟΥ¨ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ  

   Κύριε περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, την 20 – 23 Ιαν. 2012, στο Δ.Ε.Κ.Κ. Γουρνών πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια φορά η ετήσια, παγκρήτια, τουριστική έκθεση, στην οποία το σωματείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε δυναμικά με  40 εκθέτες καλλιτέχνες, εκπροσώπους της λαϊκής και σύγχρονης τέχνης της Κρήτης μας.
   Τα μέλη του σωματείου μας πήραν λοιπόν μέρος σε αυτήν, έχοντας την ελπίδα ότι  « το κλίμα έχει αλλάξει », και ο εμπορικός κόσμος του νησιού μας, θα στηρίξει επιτέλους την ελληνική βιοτεχνία, τα ελληνικά προϊόντα, την Ελλάδα μας, τον ίδιο μας τον εαυτό.
   Δυστυχώς κύριε περιφερειάρχη της Κρήτης για άλλη μία φορά κάναμε πολύ μεγάλο λάθος. 
   Άλλη μια φορά οι ελπίδες μας αποδείχτηκαν «φρούδες».
   Και εφέτος, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία τουλάχιστο 10 χρόνια, τα «Κινέζικα» θριάμβευσαν.
   Έτσι λοιπόν είμαστε πλέον σίγουροι, (και για αυτή την τουριστική χρονιά που αρχίζει σε λίγους μήνες), ότι οι επισκέπτες της Κρήτης μας, ξένοι και Έλληνες, θα ψωνίσουν από τα εμπορικά τουριστικά μαγαζιά του νησιού μας, τη « θεά των όφεων» με σχιστά μάτια, πολυεστερικά καρκινογόνα μουσειακά αντίγραφα, μολυβδούχα κακόγουστα τοξικά αγαλματίδια, «άψητα» κεραμικά, καρκινογόνα και τοξικά χρηστικά κεραμικά, και άλλα κακέκτυπα εισαγόμενα ¨ ελληνικά¨ είδη λαϊκής τέχνης.  
   Είμαστε πλέον σίγουροι ότι στα εμπορικά τουριστικά μαγαζιά του νησιού μας, οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να  ¨ θαυμάσουν ¨, όλη την Κρητική μας παράδοση, όλη την Ελληνική μας ιστορία ξεπουλημένη στην Κίνα, τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι  πολλά από αυτά πλασάρονται στους άμοιρους τουρίστες μας και με «νόμιμη σφραγίδα» επάνω τους made in Greece.
   Ακόμα θα έχουν και για φέτος την δυνατότητα, να αγοράσουν τα παραπάνω και πολλά άλλα «ελληνικά» προϊόντα, έτσι ώστε να ενισχύσουν και άλλο την οικονομία της Κίνας, ΄΄ η οποία μάλλον την έχει ανάγκη ΄΄  αφού όλο το συνάλλαγμα που θα αφήσουν, προς τα εκεί θα πάει.
   Και στο τέλος, φυσικά όπως συνήθως συμβαίνει, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, βιοτέχνες, έμποροι, υπάλληλοι και φορείς, θα αναρωτιόμαστε, ‘ο γιαλός είναι στραβός; ή  εμείς στραβά αρμενίζουμε;’
   Κύριε Περιφερειάρχη της Κρήτης,
   χρειάζεται θέληση, πολύ δύναμη, και  τόλμη για να συγκρουστείτε με τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
   Η αυτοί, η εμείς!!
   Εμείς θα είμαστε δίπλα σας.
   Το έχουμε χρέος στην Ελλάδα μας, το έχουμε χρέος στην ελληνική κρητική παράδοση και ιστορία που δυστυχώς εξευτελίζεται, και μετατρέπεται σε υποχείριο εφήμερου κέρδους, στα χέρια κερδοσκόπων, στα χέρια ανθελλήνων.
   Το έχουμε χρέος στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές.
   Ξέρετε άλλωστε ότι: ο Λαός που ξεχνάει την  παράδοση του, και λησμονά την ιστορία του, παύει στο μέλλον να υπάρχει!!!!!!!!!!!
   Με τιμή,
                 το Δ.Σ.  του σωματείου Λαϊκής & Σύγχρονης Τέχνης Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου,  «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».

            Ο πρόεδρος                                                 η  γραμματέας
        Κελεσής Γιάννης                                             Ατζαμιδάκη Νίκη
Yanniskelesis@gmail.com                                       atzamidaki@gmail.com







πίνακας αποδεκτών:
  1. Περιφέρεια Κρήτης
  2. Δήμος Ηρακλείου
  3. Επιμελητήριο Ηρακλείου
  4. Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.
  5. Σωματεία λαϊκής τέχνης Ελλάδος