Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ρεβυθάδα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή Ρεβυθάδα στο πλαίσιο της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και του 7ου Forum στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής , παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, του πρώην Πρόεδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής κ. Δαμιανού Πέτρου , Δημοτικών Συμβούλων και υποψήφιων Δημάρχων όλων των παρατάξεων, κεραμίστες και αγγειοπλάστες, εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων και του τοπικού τύπου της πόλης.



Στη μεγάλη μας αυτή γιορτή που κρατάει 60 χρόνια απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στις καλλιτέχνιδες κεραμιστριες Ελένη Βερναδάκη, Μάρω Κερασιώτη, Έφη Σπηλιώτη που έχουν προσφέρει πολλά στην Τέχνη. Τα τιμητικά βραβεία παρέδωσαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ.



Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ.Βαλλάτος Νικόλαος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην ομιλία του στο σκοπό της Ρεβυθάδας, όπου έχει να κάνει με τον απολογισμό της Πανελλήνιας Έκθεσης, και του Forum Ελληνικής Κεραμικής που πραγματοποιούν ένα ταξίδι στην κεραμική με την ίδια την Πανελλήνια έκθεση αλλά και τις παράλληλες Εκθέσεις, τις ομιλίες και παρουσιάσεις τα σεμινάρια και την ελεύθερη ενασχόληση για την γνωριμία με τον πηλό σε παιδιά όλων των ηλικιών, όπου και φέτος είχαν μεγάλη προσέλευση κόσμου. Αναφέρθηκε στον πολιτισμό και στην κεραμική, και την σηματοδότηση του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής ως πολιτιστικό εκπαιδευτικό και τουριστικό προορισμό , με έναν ακόμη σκοπό , την δημιουργία Μουσείου κεραμικής με τα βραβευθέντα έργα όλων των Πανελληνίων Εκθέσεων, για τον οποίο θα πρέπει να παλέψουν από κοινού , το Υπουργείο Πολιτισμού , ο Δήμος Αμαρουσίου ,η Περιφέρεια και η ΠΕΚΑ. Επεσήμανε την εμβάθυνση των σχέσεων Δήμου Κεραμικής και την καλή και γόνιμη σχέση με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, και ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην νέα του πορεία. Ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους του υποψηφίους Δημάρχους επεσήμανε ότι, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής είναι ένας ενωτικός χώρος για όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τους Δημότες της Πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επαίνεσε τους κεραμίστες και αγγειοπλάστες που παρά τις αντιξοότητες κρατούν ζωντανή με τον ίδιο ζήλο και μεράκι την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία που είχαν καθ όλη τη διάρκεια της 12ετούς Δημαρχιακής του θητείας, η οποία όπως υπογράμμισε θα συνεχισθεί και από τις νέες θέσεις ευθύνης που θα αναλάβει. «Το Κέντρο της Ελληνικής Κεραμικής, σηματοδοτεί την εξέλιξη και την ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης στο Μαρούσι, καθώς είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την παράδοσή του και γενικότερα με τον ελληνικό πολιτισμό. Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην τέχνη της κεραμικής είναι δεδομένη και διαχρονική. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε ο ιδιαίτερος αυτός χώρος να παραμείνει για πάντα στο Δήμο Αμαρουσίου.»

Ακολούθησε το σερβίρισμα της παραδοσιακής Ρεβυθάδας και με την καλή διάθεση όλων όσων παρευρέθηκαν, καθώς και η όμορφη ατμόσφαιρα συντροφιά με τα μουσικά ακούσματα αποτέλεσαν τις ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση.