Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Πρόταση συμμετοχής στην Επανεκκίνηση τού Συνεταιρισμού

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ

Πρόταση συμμετοχής στην Επανεκκίνηση τού Συνεταιρισμού

Η αναβάθμιση του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής και η ανάπτυξη τής Ελληνικής Κεραμεικής Τέχνης είναι ο στόχος που έβαλαν η Πανελλήνια Ένωση Κεραμειστών & Αγγειοπλαστών και ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών & Κεραμειστών Αμαρουσίου σε συνεργασία. Στον χώρο ήδη λειτουργούν:

1. Τα μόνιμα εκθετήρια τού Συνεταιρισμού με έργα - προϊόντα εργαστηρίων απ’ όλη την Ελλάδα

2. Επιδείξεις και μαθήματα αγγειοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους τα Σαββατοκύριακα

3. Σεμινάρια Κεραμεικής

4. Επισκέψεις Σχολείων δημοτικού με την ενεργό συμμετοχή τών μαθητών

5. Δημόσιο ΙΕΚ Κεραμεικής

6. Εκθέσεις Κεραμεικής

7. Η ετήσια Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής και το Forum Ελληνικής Κεραμεικής

8. Επισκέψεις ομάδων σε πρόγραμμα δράσεων κεραμεικής και φιλοξενία με παραδοσιακή ρεβυθάδα σε τσικάλι στον ξυλόφουρνο



Το Κέντρο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα τής Περιφέρειας ως σημείο προορισμού και επισκέψεων γεγονός που θα δημιουργήσει πόλο έλξης για τουρίστες και κόσμο γενικότερα. Οι επαφές με γραφεία που ασχολούνται με βιωματικές δράσεις ατόμων σε ομάδες αρχίζουν και αποδίδουν.

Ετοιμάζεται να λειτουργήσει από το 2019 και το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμεικής Τέχνης (Μου.Σ.Ελ.Κε.Τ.) με τα βραβευθέντα έργα των Πανελληνίων Διαγωνισμών Καλλιτεχνικής Κεραμεικής, Ellenic Contemporary Ceramic Art Museum, που θα ανεβάσει την επισκεψιμότητα ακόμη περισσότερο.

Η εξυγίανση και η επανεκκίνηση τού Συνεταιρισμού είναι η πρόταση που θα καταθέσουμε και θα συζητήσουμε στη συνάντηση μας με τον Υπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών και είναι απαραίτητο να έχουμε και μία λίστα συναδέλφων κεραμειστών και αγγειοπλαστών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην νέα πορεία τού Κέντρου και στην νέα σύνθεση τού Συνεταιρισμού.

Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί τελικά ένας πολυχώρος πολιτισμού και Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης όπου στον χώρο των εκθετηρίων οι συνάδελφοι θα εκθέτουν επιλεγμένα έργα και προϊόντα από τη δουλειά τους πρός πώληση, ανεβάζοντας κι άλλο με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο τού Κέντρου.






Ο πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Βαλλάτος