Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

8ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου – Η επόμενη μέρα


Το δεύτερο διήμερο τού Forum φιλοξένησε τον 1ο Διαγωνισμό Γλυπτικής Κεραμεικής με μεγάλη επιτυχία. Στίς 11:00 το πρωί ήταν και οι δεκαπέντε συμμετέχοντες παρόντες και παρούσες και αφού προηγήθηκε κλήρωση των θέσεων πήγε ο καθένας στη θέση του στον χώρο τού ΤΟΛ όπου τους περίμενε και ο πηλός και ξεκίνησαν. Ενημερώθηκαν όλοι πως την επόμενη μέρα θα έχουν χρόνο μέχρι και το απόγευμα στις 6:00 μμ. Το μεσημέρι έγινε το διάλειμμα για φαγητό (ρεβιθάδα βεβαίως-βεβαίως) που ήταν προαιρετικό και κατόπιν συνέχισαν μέχρι τις 6:00 μμ. Την Κυριακή ξεκίνησαν όλοι στις 11:00 και με τον ίδιο τρόπο όπως και την προηγούμενη τέλειωσαν το απόγευμα.
Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος τού διαγωνισμού σε αναμονή για το στέγνωμα και το ψήσιμο των έργων από την διοργάνωση. Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία τα έργα θα εκτεθούν για να αξιολογηθούν απο ειδική επιτροπή. Μόλις γίνει και αυτό θα ανακοινωθεί άμεσα ο νικητής και όλα τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό.
Οι καλλιτέχνες ήρθαν από Πάτρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αθήνακαι από αλλού και έδωσαν πραγματικά μιά δυνατή παρουσία με την προσωπικότητά τους και το υψηλό επίπεδο των έργων. Το όμορφο της όλης διαδικασίας ήταν το ότι όλοι μαζί στον ίδιο χώρο με θεατές σπάσανε αυτόν τον εγωισμό που έχουμε οι περισσότεροι καλλιτέχνες και δώσανε δύναμη στο ΕΜΕΙΣ και στην δημιουργία. Με την ευχή να έχουν τα έργα καλό ψήσιμο τελείωσε και το 2ο Διήμερο τού Forum.
Στην αίθουσα τού τροχού στα WORKSHOPS - Ανοιχτά Εργαστήρια 5:00 – 8:00 το απόγευμα για μικρούς και μεγάλους έγινε το αδιαχώρητο και τις δύο ημέρες .