Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών εκφράζοντας τα προβλήματα του κλάδου μας και την δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας του  κορωνοϊού, που έφερε σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις μας, συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να  βρίσκεται σε επαφή με φορείς, και τα αρμόδια Υπουργεία στα οποία αποστείλαμε επιστολές, καταγράφοντας τα τρέχοντα  προβλήματα του κλάδου μας, μετά και από την  σειρά από μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και μη επιχειρήσεων που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση.


Κοινοποίηση σώματος της επιστολής προς τα Υπουργεία :



Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

           
οι ΚΑΔ της κεραμικής συμπεριλήφθησαν στην Β΄φάση των πληττόμενων επιχειρήσεων.Τα κριτήρια του Υπουργείου Οικονομικών  αφήνουν ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, αυτές που είναι χωρίς προσωπικό, εκτός των διευκολύνσεων και στηρίζουν μόνο αυτές που έχουν.

Επειδή κε Υπουργέ την κρίση την βιώνουν όλες οι βιοτεχνίες ανεξαρτήτως προσωπικού, και ο κλάδος της κεραμικής απαρτίζεται από πολλές μικρές βιοτεχνίες, είναι αδικία να βρεθούν εκτός των επιχορηγήσεων επιστρεπτέων προκαταβολών ή άλλων φορολογικών πλεονεκτημάτων.

Για  αυτό κε Υπουργέ πρέπει να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού χωρίς άλλα κριτήρια και να συμμετέχουν στις ενισχύσεις ισότιμα .

             

Με τις καλύτερες ευχές για υγεία και ευόδωση της προσπάθειας σας.


Με εκτίμηση , για το Δ.Σ. της ΠΕΚΑ

Ο Πρόεδρος                                                     
Βαλλάτος Νικόλαος