Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής



51η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙ 2013
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18

8:00 μμ   Εγκαίνια  51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής. 
Απονομή βραβείων και επαίνων του διαγωνισμού
Κλασσική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου
( υπεύθυνος: Βαγγέλης Ζωγράφος - Διεύθυνση: Φωτεινή Κοσκόρου )

1ο
ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
ΤΗΣ 51ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ


19-20 Οκτωβρίου 2013
Αρχαϊκή κεραμική (κλασσική εποχή)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 12:00μμ Επίδειξη κατασκευής αγγείων της κλασσικής εποχής από τον κορυφαίο αγγειοπλάστη  Νίκο Μπαμιατζόγλου.


 Επίδειξη κατασκευής αγγείων της κλασσικής εποχής από τον κορυφαίο αγγειοπλάστη  Νίκο Μπαμιατζόγλου. Η κατασκευή των αρχαίων αγγείων έχει  ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω της τελειότητας που απαιτείται και ο μάστορας του είδους Νίκος Μπαμιατζόγλου που προέρχεται από μακριά διαδρομή αγγειοπλαστών στην τέχνη, θα παρουσιάσει στο κοινό αυτήν την υψηλή τεχνική.(συνεχίζεται την Κυριακή 20/10 στις 12:00μμ)



Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης την 1η Σεπτεμβρίου του 1947.Από 8 ετών ασχολείται με τον τροχό στο εργαστήρι του πατέρα  του, τρίτος κατά σειρά αγγειοπλάστης που κρατάει την κληρονομιά της αγγειοπλαστικής τέχνης.
Έχει δυο γιους που ασχολούνται και αυτοί με την αγγειοπλαστική και επίσης τα εγγόνια του που μαθαίνουν την τέχνη. Από το 1967 διδάσκει στην σχολή καλών τεχνών αγγειοπλαστική μαζί με τον Γεωργίου. Ασχολείται με μουσειακά αντίγραφα και οτιδήποτε έχει σχέση με τον τροχό. Το 2006 συνταξιοδοτείται και το εργαστήρι του αναλαμβάνουν τα παιδιά του.







 
5:00 μμ – 8:00 μμ Ελεύθερα εργαστήρια  (OPEN WORKSHOPS)
Το απόγευμα θα ξεκινήσουν τα Ελεύθερα εργαστήρια  με αγγειοπλαστική πηλοπλαστική και ζωγραφική και θα μπορέσουν μικροί και μεγάλοι να συμμετέχουν δωρεάν και να γνωρίσουν από κοντά την πανάρχαια και όμορφη τέχνη της κεραμικής.

               




ΚΥΡΙΑΚΗ 20

12:00μμ Θα γίνει το χέρωμα των αγγείων και το φινίρισμά τους από τον ίδιο τον καλλιτέχνη
Τα αγγεία που κατασκευάστηκαν την προηγούμενη μέρα θα διακοσμηθούν και θα γίνει το χέρωμα , που ως γνωστό είναι ιδιαίτερο για το κάθε αγγείο ξεχωριστά, από το Νίκο Μπαμιατζόγλου, ο οποίος θα παρουσιάσει με τη λήξη του φινιρίσματος το κάθε ένα με το όνομα της φόρμας και την χρήση που είχαν.(συνέχεια από την προηγούμενη ημέρα)


5:00 μμ – 8:00 μμ Ελεύθερα εργαστήρια  (OPEN WORKSHOPS)
Το απόγευμα συνεχίζονται τα Ελεύθερα εργαστήρια  με αγγειοπλαστική, πηλοπλαστική και ζωγραφική όπου θα μπορέσουν μικροί και μεγάλοι να συμμετέχουν δωρεάν γνωρίζοντας από κοντά την πανάρχαια και όμορφη τέχνη της κεραμικής.

 



6:00 μμ   Ομιλία με θέμα «Η κεραμική της φιλοσοφίας και της παράδοσης»  (ομιλητής Άγης Δάνος)
                                                                   

Ο Άγης Δάνος γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Γιος κεραμίστα έμαθε την τέχνη στο εργαστήριο του πατέρα του. Με την κεραμική άρχισε να ασχολείται από τις αρχές τις δεκαετίας του ΄90. η φιλοσοφία του βασίζεται σε τρείς πυλώνες : ότι δεν έχει χρήση δεν έχει θέση, ότι δεν κρύβεται, προβάλλεται και η τέχνη στα σπίτια μας και όχι στα μουσεία.. Ασχολείται με την χρηστική κεραμική, ένα πάντρεμα σύγχρονου με κλασσικό. Έχει γράψει άρθρα  για τη κεραμική και ασχολείται με την  διαφύλαξη και ανάπτυξη της τέχνης μέσα από τα κοινά εδώ και  25 χρόνια και με την φιλοσοφία και την ιστορία  τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.