Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο τού 8ου FORUM Ελληνικής Κεραμεικής που λαμβάνει χώρα τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2019 παράλληλα με την 57η  Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) σε συνεργασία με την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, προκηρύσσει διαγωνισμό γλυπτικής κεραμικής, ο οποίος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΕΚΑ στο Μαρούσι.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 27/11/2019 από τις 12:00-14:00 θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής μόνο με  e-mail στο unioncer@gmail.com. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσεως έως τις 5/12 η θέση θα καλυφθεί από τον επόμενο επιλαχόντα.

Κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει  τη συμμετοχή του και αφήνει στοιχεία επικοινωνίας.(π.χ επιθυμώ να λάβω μέρος στον διαγωνισμό ,όνομα, επώνυμο  και τηλέφωνο).

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της Ημερομηνίας και Ώρας του email (Τετάρτη 27/11/2019 από τις 12:00-14:00 ) και τα ονόματα  των 15 συμμετεχόντων  θα ανακοινωθούν  άμεσα.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

1.      Τα έργα θα δημιουργηθούν στις εγκαταστάσεις της ΠΕΚΑ το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, με θέμα "Μετασχηματισμοί". Για την κατασκευή των έργων θα χρησιμοποιηθεί πηλός υψηλής θερμοκρασίας, που θα παραχωρηθεί από την ΠΕΚΑ (2 σακκιά, 10 - 12,5 κιλών), κατά τη διάρκεια του διημέρου. Δεν θα χρησιμοποιηθούν πρόσθετα υλικά όπως οξείδια, υαλώματα κτλ και θα δοθεί έμφαση στον όγκο και στη φόρμα του γλυπτού.
2.      Οι διαστάσεις του έργου θα είναι έως 40x40 εκατοστά
3.      Τα έργα θα ψηθούν από την ΠΕΚΑ μετά την ολοκλήρωση του διήμερου
4.      Μετά το ψήσιμο τους θα κριθούν από 3μελή κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται από ένα κεραμίστα, έναν εικαστικό και έναν θεωρητικό τέχνης. Τα μέλη της επιτροπής  καθώς  και ο νικητής του Διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν την ημέρα των εγκαινίων της σχετικής έκθεσης που θα ακολουθήσει τον διαγωνισμό.
5.      Τα έργα μετά το πέρας της έκθεσης θα επιστραφούν στους διαγωνιζόμενους, εκτός του βραβευθέντος έργου, το οποίο θα παραμείνει στην συλλογή της ΠΕΚΑ.
6.      Θα απονεμηθεί ένα βραβείο, το οποίο θα είναι παροχή υλικών κεραμικής συνολικής αξίας 1.650 € από τους παρακάτω χορηγούς του διαγωνισμού:

·      Κεραμικό Κέντρο Μανώλης Δριλιεράκης
·      Ράμφος Υλικοκεραμική
·      Ε. Ζανιάς και Σια ΟΕ
·      Ευρωκεραμική, Sibelco Hellas ΑΕ
·      Κ. Μπόνης ΑΕΒΕ
·      Σπ. Αληφραγκής Hellenic Engineering.

7.      Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν τα δικά τους εργαλεία.
8.      Τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο της ΠΕΚΑ και σε χρόνο που θα ανακοινωθεί στη πορεία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη είναι στη διάθεση σας είτε μέσω e-mail είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ηλία Χριστόπουλο (6972725077).

Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)

Ομάδα Κεραμέων Ίχνη
Εκ’ μέρους του Δ.Σ. της ΠΕΚΑ εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού συναδέλφου Ρέντζου Μιχάλη .Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 23/11 στις 11:30 στον Ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.