Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

    Η 55η  Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινιάζεται στις 19 Νοεμβρίου 2017 στις 20.00 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι. Σε αυτήν θα εκτεθούν όλα τα έργα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής που προηγήθηκε ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ).

 Ο νικητής του διαγωνισμού  κ. Σταύρος Περάκης μας μίλησε για το νικητήριο έργο του «ΓΥΜΝΑ ΔΟΧΕΙΑ»



  «Τα γυμνά δοχεία είναι ένα διαρκές έργο. Είναι η πορεία μου που ξεκινά το 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η φόρμα απελευθερωμένη από τον διάκοσμο, γυμνή. Με τα χέρια ως κύριο εργαλείο (pinch technique) να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του υλικού.

Η χρήση τριών ειδών πηλού, δίνει την εντύπωση ότι το υλικό είναι το μέσο . Ενώ  οι ξεκάθαρες φόρμες σε συνδυασμό με τις καμπύλες είναι ουσιαστικά η έκφραση και το συναίσθημα του έργου.

Η πηγή έμπνευσης είναι το ίδιο το υλικό. Δίχως προσχέδιο, ξεκινώντας από μια μπάλα πηλού περίπου 3 κιλών, δημιουργείται σταδιακά η φόρμα.

Η επιμονή, ο  πειραματισμός η ενασχόληση στην λεπτομέρεια και ο συνδυασμός  των στοιχείων έφεραν το έργο στην τελική του μορφή».
  
   Η 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το 6ο FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ με πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: Παράλληλες εκθέσεις, επιδείξεις  τεχνικών RAKU, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, αφιερώματα, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και  πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.
55η Πανελλήνια Έκθεση  Κεραμικής  19 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου –2017
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)& Δήμος Αμαρουσίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ http://enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr/

Κηφισίας 207, Μαρούσι ,Τηλ 210 61 444 30 e-mail: unioncer@gmail.com