Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

8ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής Κυριακή 1 Δεκεμβρίου – Η επόμενη μέρα

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην Ελληνίδα αγγειοπλάστρια. Τρείς αγγειοπλάστριες προερχόμενες από διαφορετικές σχολές μάς έδειξαν πως η γυναίκα σήμερα αν θέλει μπορεί να κάνει και στον τροχό θαύματα.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με την Κική την Γεροντάκη απο την Αγγλική σχολή η οποία παρόλο που δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία της ήρθε και μάς ξενάγησε στις τεχνικές της δουλειάς της με περιγραφή των ψηφιακών εικόνων απο έργα της. Ερωτήσεις γίνονταν κατα τη διάρκεια της παρουσίασης δίνοντας ζωντάνια στην παρουσίαση.

Κατόπιν η Μάγδα η Βασίλα της Λεσβιακής σχολής  που ήρθε από την Μυτιλήνη για την παρουσίαση μάς  ταξίδεψε στην Νέα Λαϊκή Τέχνη με εικόνες απο το εργαστήρι της και των έργων της. Στη συνέχεια κάθισε στον τροχό και κατασκεύασε ένα αγγείο μικρό που το μετέτρεψε σε ένα «ζωάκι» και μιά μεγάλη κολοκίθα με τα όλα της.



Τις παρουσιάσεις έκλεισε η Σταυρούλα η Τατόγλου απο την 
Μαρουσιώτικη σχολή και την προλόγησε ο συνάδελφος μας κος Ναϊμ. Μάς έφτιαξε μιά σειρά απο διαφορετικά χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης  δίνοντας το μήνυμα πως η Τέχνη πρέπει να είναι στην καθημερινότητα μας κάνοντας τη ζωή μας ομορφότερη.


Η ημέρα έκλεισε με την γνωστή πλέον παραδοσιακή ρεβιθάδα και τα ανοιχτά εργαστήρια -  workshops μέχρι τις 8:00 το βράδυ






Εγκαίνια 57ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής