Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

9ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής 26 / 11 & 27/11

9ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής 

Το φετινό 9ο FORUM είναι αφιερωμένο στην Παιδεία της Κεραμεικής, όπου για κάθε Σαββατοκύριακο απο τα τρία τού FORUM θα εισηγηθεί και θα επιμεληθεί μία Σχολή ξεχωριστά και ενίοτε σε συνδυασμό μεταξύ τους. 

 

Το 1ο Σ/Κ έχει αναλάβει το «Ανοιχτό Εργαστήριο Κεραμεικής» με τον Σταμάτη Φιλιππαίο.

 1ο Σ/Κ «ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ» – ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ 26 / 11 Σάββατο 12:00 Σεμινάριο: Δημιουργία πηλού Ολόκληρη η διαδικασία δημιουργίας πηλού από το μηδέν. Παραγωγή τού πηλού εκμεταλλευόμενοι την βαρύτητα, που είναι και ο αρχαίος τρόπος παραγωγής τού πηλού για τροχό. Χώμα και νερό. Η εισήγηση και η επιμέλεια της διαδικασίας που θα λάβει χώρα στον εξωτερικό χώρο τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής είναι τού Σταμάτη Φιλιππαίου. Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι ανοιχτή. 

 



16:00 Ομιλία: Άργιλος – Η νανοτεχνολογία της φύσης Ο Βασίλης Σταθόπουλος είναι Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στην ανάπτυξη καινοτόμων κεραμικών οξειδίων για τεχνολογίες απορρύπανσης. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εφαρμοσμένη έρευνα. Η έρευνά του εστιάζει στην ανάπτυξη και μελέτη υλικών με περιβαλλοντικές και ενεργειακές εφαρμογές, στηρίζοντας την διαχείριση φυσικών πόρων προς ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον. Έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 90 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, είναι συν-εφευρέτης σε δύο πατέντες και έχει παρουσιάσει έργο σε πάνω από 170 διεθνή και εθνικά συνέδρια.

 

 Προσέλευση 11:30΄ 27 / 11 Κυριακή 12:00 Βιωματική Δράση : Αγγειοπλαστική – Πηλοπλαστική 

 Ο πηλός που θα έχει παρασκευαστεί από την προηγούμενη μέρα θα χρησιμοποιηθεί από τούς συμμετέχοντες στα εργαστήρια που θα γίνουν στον Τροχό και την Πηλοπλαστική στις αντίστοιχες αίθουσες τού Κέντρου. Οι δράσεις θα είναι και θεματικές. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν την ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί η έναρξη για την συμμετοχή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Προσέλευση 11:30΄ 

 ΣΗΜ.  Ο αγγειοπλάστης και τεχνικός Σταμάτης Φιλιππαίος είναι ένας κεραμίστας χαμηλών τόνων που κατέχει και τη θεωρία και την πολυετή εμπειρία της πράξης σε όλο το φάσμα της κεραμεικής που αφορά υλικά, τεχνικά, τεχνολογία, παραγωγή, βιομηχανία πλακιδίων, δομικών υλικών, ειδών υγιεινής, πορσελάνης, πυριμάχων μαζών και ακόμη. 

 

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ & ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ – THE HOUSE OF CERAMIC ART Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 207 ΜΑΡΟΥΣΙ