Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

    ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 54ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
    Σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία των εγκαινίων της 54ης  Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στις 12 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00 και η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, προχώρησαν την Δευτέρα οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ κ. Ν. Βαλλάτος.
     Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει για το Μαρούσι η έκθεση κεραμικής, που φέρει μια μακρά ιστορία 54 ετών, καθώς και τη σημασία  που έχει ο χώρος του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής για την ανάπτυξη της τέχνης των Ελλήνων κεραμιστών.  «Το Μαρούσι είναι η πόλη που έχει μεγάλη ιστορία στην κεραμική τέχνη και  σίγουρα στην προσπάθεια της ανάπτυξης, την περίοδο της κρίσης που διανύουμε,  θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη αξία.  Πιστεύουμε σε απόλυτο βαθμό ότι όταν οι τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να έχουν τον έλεγχο του τόπου τους, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη και αυτή η ανάπτυξη θα φέρει την ανάπτυξη και στη χώρα μας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτός εδώ ο χώρος, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής που είναι απόλυτα συνυφασμένος με την κεραμική τέχνη. Θα μπορούσε να έχει δοθεί εδώ και χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών να έχει γίνει «κυψέλη» για την ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης. Σκεφτόμαστε  πολλά για το μέλλον και είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσουμε αυτός ο χώρος να γίνει δημοτικός, να είναι χώρος για την ανάπτυξη της κεραμικής στη σύγχρονη εποχή» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
  Από πλευράς της ΠΕΚΑ ο πρόεδρος της κ. Ν. Βαλλάτος  επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης και κεντρικού σχεδιασμού από την Πολιτεία. «Το Κράτος θα πρέπει να συμβάλει στο σχεδιασμό, όσον αφορά στην ανάπτυξη της κεραμικής. Ο κλάδος της κεραμικής είναι παραγωγικός, συμμετέχει στην οικονομία πολύ δυναμικά, οι άνθρωποι της κεραμικής είναι άνθρωποι πολύ σκληρά εργαζόμενοι. Σήμερα δεν υπάρχουν σχολεία κεραμικής στη χώρα μας και όσα λειτουργούσαν έκλεισαν, όταν σε άλλες μικρότερες χώρες υπάρχουν σχολές κεραμικής. Πρέπει να συζητήσουμε  και να βρούμε λύσεις πως θα προχωρήσουμε μπροστά».
   Η 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Σε αυτήν θα εκτεθούν όλα τα έργα του πανελλήνιου διαγωνισμού καλλιτεχνικής κεραμικής που προηγήθηκε ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ).
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί παράλληλα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: επιδείξεις  τεχνικής RAKU, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, αφιέρωμα στην στάμνα, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και  πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.
54η Πανελλήνια Έκθεση  Κεραμικής  12 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου –2016
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), Δήμος Αμαρουσίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ http://enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr/

Κηφισίας 207, Μαρούσι ,Τηλ 2106144430 email: unioncer@gmail.com