Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής


Προκήρυξη διαγωνισμού:  52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής



Η  Πανελλήνια Ένωση  Κεραμιστών  και Αγγειοπλαστών προκηρύσσει την 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής .

Η 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα λάβει χώρα
 από 19 Οκτωβρίου - 15 Νοέμβριου 2014 στην Αίθουσα Τέχνης  Αλέξανδρος Γαρδέλης Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής
 Λ. Κηφισίας ,207 στο Μαρούσι.

Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν να διαγωνιστούν σε μια  κατηγορία :

 Ελεύθερη Έκφραση


Τα έργα που θα συμμετέχουν στην έκθεση και οι δηλώσεις συμμετοχής  θα γίνονται δεκτά,
έως τις 15 Σεπτεμβρίου  2014 εργάσιμες ημέρες και ώρες,
στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών,
Λ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι .

Πληροφορίες για τον κανονισμό  και έντυπα συμμετοχής στο τηλέφωνο της ένωσης 2106144430,
στον ιστότοπό μας, και στη σελίδα του facebook.


Κηφισίας 207 Μαρούσι 15124 Τηλ: 210-6144430 Φαξ: 210-3251949
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.324515204265321.104023.313471095369732&type=1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 52ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ


Η ΕΚΘΕΣΗ


1.     Η έκθεση διοργανώνεται από την Π.Ε.Κ.Α. υπό την αιγίδα και  τη χορηγία του Δήμου Αμαρουσίου, και  με τη συνεργασία του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου.

2.     Στόχος της έκθεσης είναι η συσπείρωση των κεραμιστών και αγγειοπλαστών από όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια δημιουργικής αναζήτησης, που να προωθεί τον πηλό σαν εκφραστικό μέσο. Μια αναζήτηση που να στηρίζεται στην παράδοση και παράλληλα να εξελίσσεται, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και υλικά, σε μια πιο σύγχρονη πορεία, θέτοντας νέα εκφραστικά όρια για το υλικό.

3.     Η έκθεση είναι ανοιχτή σε μεμονωμένους καλλιτέχνες ή ομάδες. Μπορούν να πάρουν μέρος Έλληνες κεραμίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ή αλλοδαποί νόμιμα εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.

4.     Για τη δημιουργία των έργων μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τεχνική αρκεί η σύλληψη και η εκτέλεση να προάγει εκφραστικά, σαν όγκο ή επιφάνεια ,τον πηλό από την αιώνια σχέση του με την φωτιά. Επιπλέον ο πηλός όσο και τα χρώματα  πρέπει να είναι ψημένα και να αποτελούν το κυρίαρχο υλικό στη δομή του έργου χωρίς να αποκλείεται η συμπληρωματική χρήση άλλων υλικών ή μέσων.

5.      Τα έργα πρέπει να μην έχουν εκτεθεί σε άλλους διαγωνισμούς, ούτε σε προηγούμενες εκθέσεις της ΠΕΚΑ  και να είναι πρωτότυπα.

6.     Ο κάθε εκθέτης μπορεί να προτείνει μέχρι τρία έργα της ίδιας ενότητας, ή μια σύνθεση αποτελούμενη από περισσότερα στοιχεία, αρκεί η όλη δομή της να μην  καταλαμβάνει πάνω από 2 τ.μ.

7.      Στην Πανελλήνια Έκθεση υπάρχει μία κατηγορία  συμμετοχής.

 Ελεύθερη έκφραση
                  
8.     H 52η Πανελλήνια Έκθεση θα λειτουργήσει, στην αίθουσα τέχνης Αλέξανδρος Γαρδέλης στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ του   Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου.
(  Λ .Κηφισίας 207 Μαρούσι)


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

9.     Για την συμμετοχή στην έκθεση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής και αποδοχής του κανονισμού. Η δήλωση  θα συνοδεύει τα έργα και  είναι απαραίτητο σε αυτή να υπάρχουν οι τίτλοι των έργων που συμμετέχουν, καθώς οι διαστάσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους . Έντυπα αιτήσεων θα σταλούν σε όλα τα σωματεία, συλλόγους, σχολές κ.λπ. από όπου και θα διατίθενται.
Ταυτόχρονα με το έργο και την δήλωση θα κατατίθεται cd με  βιογραφικό γραμμένο στα ελληνικά , στο γ΄ πρόσωπο, μονοτονικά και μέχρι 70 λέξεις, επίσης  μια φωτογραφία ( πορτραίτο) του δημιουργού και καθαρή φωτογραφία  του έργου με την οπτική γωνία που θα φωτογραφηθεί για να μπει στον κατάλογο.  Θα κατατίθεται επίσης το ποσό των 50 EURO σαν δικαίωμα συμμετοχής. Σε περίπτωση μη επιλογής του έργου το ποσό  της συμμετοχής δεν θα επιστρέφεται .

10. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χρησιμοποίησης των φωτογραφιών των έργων για σκοπούς διαφήμισης και δημοσιότητας.
11. Τα έργα παραδίδονται στην έδρα της Έκθεσης  έως 15 Σεπτεμβρίου 2014 εργάσιμες μέρες και ώρες,  Κηφισίας 207 Μαρούσι. Τα έργα αποσυσκεύαζονται και στήνονται στο χώρο που θα τους οριστεί από τη ΠΕΚΑ παρουσία του μεταφέροντος και μόνο αν είναι χωρίς φθορές παραλαμβάνονται. Η ΠΕΚΑ δε φέρει ευθύνη για έργα που στέλνονται μέσω τρίτου.

12. Οι καλλιτέχνες υποχρεούνται να παραλάβουν τα έργα τους μετά το πέρας της έκθεσης και εντός διαστήματος 10 ημερών. Σε περίπτωση που το διάστημα αυτό περάσει η διοργάνωση θα απαιτήσει έξοδα αποθήκευσης, και σε περίπτωση που τα έργα δε ζητηθούν μέσα σε 40 ημέρες από το τέλος της έκθεσης θα θεωρηθούν «εγκαταλελειμμένα» και η Διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη. Το ίδιο ισχύει και για τα έργα που δεν θα επιλεγούν  από την επιτροπή επιλογής . Στην περίπτωση αυτή το διάστημα θα ισχύσει από την ημερομηνία των εργασιών  της.


Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ


13. Τα έργα θα συνοδεύονται από νόμιμα παραστατικά και ο κάθε εκθέτης θα παίρνει απόδειξη παραλαβής από το διοργανωτή.


14. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μπορούν να ασφαλίσουν τα έργα τους ιδιωτικά. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για ζημιές η φθορές που μπορούν να συμβούν , κατά την παράδοση και την παραλαβή των έργων καθώς και κατά την διάρκεια της έκθεσης .Τα έργα πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία στήριξης, ανάρτησης, τοποθέτησης, κ.λπ., εάν τούτο είναι απαραίτητο. Για να γίνουν δεκτά, τα έργα πρέπει να στηρίζονται καλά όπου κι αν εκτεθούν (κύβο, πάτωμα, κρέμασμα).

15.  Υπεύθυνος για την παρουσίαση και  εγκατάσταση των έργων είναι ο διοργανωτής. Σε περίπτωση ιδιαιτερότητας της εγκατάστασης των έργων απαιτείται η παρουσία του δημιουργού, που μετά από καθοδήγηση του διοργανωτή θα αναλάβει ο ίδιος  το στήσιμό τους.

16. Έργα που φτάνουν μετά την καθορισμένη ημερομηνία δεν γίνονται δεκτά.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ


17. Επιλογή των έργων που θα συμμετέχουν, γίνεται από τριμελή επιτροπή επιλογής (δύο κεραμίστες, ένας εικαστικός) διορισμένη από τoν διοργανωτή.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


18. Η επιτροπή είναι πενταμελής και με την ακόλουθη σύνθεση: τρεις  κεραμίστες - αγγειοπλάστες, ένας μελετητής και ένας εικαστικός (επιλέγονται από το Δ.Σ. και την επιτροπή διοργάνωσης της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής).

19. Τα αποτελέσματα της κρίσης – βράβευσης θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής.

20. Οι αποφάσεις των επιτροπών είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται και δε θα γίνουν δεκτές αιτήσεις εξηγήσεων για την κρίση της.


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
21. Τα βραβεία που θα δοθούν   είναι:

      Τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.

       Πρώτο βραβείο: 3.000 EURO.                   Πρώτος έπαινος 
       Δεύτερο βραβείο:2.000 EURO.                  Δεύτερος έπαινος 
       Τρίτο βραβείο: 1000 EURO.                       Τρίτος έπαινος 



22.   Το έργο που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, παίρνει το πρώτο, βραβείο. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα το δεύτερο και τρίτο  και  τα 3 επόμενα,  κατά σειρά βαθμολογίας, παίρνουν και τους  αντίστοιχους επαίνους.

23. Η  χρηματική αξία του βραβείου του εκάστοτε έργου υπερισχύει, ανεξάρτητα από την αξία του έργου που αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής.

24. Τα βραβευθέντα έργα περιέχονται  στον Αθλοθέτη και θ’ αποτελούν μέρος της συλλογής του Δήμου Αμαρουσίου για τη δημιουργία του μουσείου Κεραμικής Τέχνης. Αν κάποιος εκθέτης δε δέχεται τον όρο αυτό, μπορεί να συμμετάσχει στην έκθεση αλλά όχι στο διαγωνισμό. Η διευκρίνηση θα αναφέρεται στην δήλωση  συμμετοχής.

25. Όλα τα άρθρα του κανονισμού θεωρούνται ουσιώδη .




Μαρούσι 7/4/2014
Tο   Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Α


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



52η   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ

 & ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΩΝ

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 207-ΜΑΡΟΥΣΙ  ΤHΛ. 210-6144430

                                
ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ…………(συμπληρώνεται από τη γραμματεία).

ΗΜΕΡ. ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ……………………………………………………………
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ…………………………………………………………….
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ………………………………………………………………………
ΤΗΛ…………………………………………………………………………………
Email ………………………………………………………………………………


Κατηγορία συμμετοχής

Ελεύθερη έκφραση

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ -ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
…………………………………………………………………………..…………
………………………………………………………………………….…………
………………………………………………………………………….…………
………………………………………………………………………….…………
…………………………………………………………………………..…………
………………………………………………………………………….…………
………………………………………………………………………….…………
………………………………………………………………………….…………

ΤΙΜΗ   .....…………… ……………………………………………………………

Το έργο συμμετέχει στον διαγωνισμό 

 ΝΑΙ       ΟΧΙ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Έχω ενημερωθεi για τον κανονισμό συμμετοχής τον οποίο και αποδέχομαι πλήρως. Κατέθεσα 50 Ευρώ  ως έξοδα συμμετοχής. 

                                                                      Ο/Η  Δηλών / ούσα.
                                                ………………………………………………