Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ελευθερία καλό ταξίδι …


Το πνεύμα και στο χώμα λάμπει. Αυτούς τους στίχους του Παλαμά άρεσε να λέει η Ελευθερία μας συχνά. Κεραμίστρια, ζωγράφος, συγγραφέας και ποιήτρια, ολοκληρωμένη καλλιτέχνιδα, με πάθος για τη ζωή και τη δημιουργία μέχρι και την τελευταία στιγμή, η αγαπημένη μας συνάδελφος και φίλη  Ελευθερία Δροσάκη, άφησε αυτή την διάσταση εχθές τα ξημερώματα. Το αστείρευτο χιούμορ της και η ζωντάνια της θα ηχούν για καιρό στις αισθήσεις μας. Εάν μπορούσαμε να την ακούσουμε θα μας έλεγε γελώντας πώς μας την σκάρωσε και έφυγε έτσι ξαφνικά. Το πνεύμα της θα συνεχίσει να λάμπει μέσα από τα έργα της θυμίζοντας μας την ομορφιά της ζωής και της δημιουργίας.

Το Δ.Σ. της ΠΕΚΑ

Ο αποχαιρετισμός θα γίνει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στο κοιμητήριο Κηφισιάς στις 3:30 μ.μ.  Για όποιον θέλει να επικοινωνήσει με την οικογένεια, το τηλέφωνο είναι 210 – 8074290


Σημ. Αντί στεφάνου θα υπάρχει ένα κουτάκι στο κοιμητήριο και τα χρήματα θα πάνε σε ένα ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες που ασχολούνται με την κεραμική και συνήθιζε η Ελευθερία όποτε μπορούσε να ενισχύει.


βιογραφικό

  Η Ελευθερία Δροσάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ζωγραφική και Καλλιτεχνική Κεραμική στην Αθήνα και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί κατ' επανάληψη με βραβεία και επαίνους του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και με τιμητική σύνταξη του ίδιου Υπουργείου. Έχει λάβει μέρος σε 40 Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις Κεραμικής από το 1960 μέχρι σήμερα και σε πολλές άλλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κάνει επίσης ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές. Έχει γράψει τα βιβλία: "Εν Θεσσαλονίκη" (Οδυσσέας 1985, Εντός 2000), "Το μέγα συμβάν του δάσους-μαρτυρία ενός πιθήκου" (Εντός 2001), "Πού πας χωρίς σακάκι; - Από αφηγήσεις του Ηλία Παππά" (Εντός 2002).