Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

                 Η 54η  Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινιάζεται στις 12 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι. Σε αυτήν θα εκτεθούν όλα τα έργα του πανελλήνιου διαγωνισμού καλλιτεχνικής κεραμικής που προηγήθηκε ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ).

 Η νικήτρια του διαγωνισμού  κ. Πανταζίδου Βούλη μας μίλησε για το νικητήριο έργο της:

  «Η σύνθεση που παρουσιάζω στο Διαγωνισμό έχει τίτλο “IDENTITY FORMATION” και εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά έργων, υπό τον ομώνυμο τίτλο, πάνω στην οποία δουλεύω κατά τα τελευταία χρόνια. Πρόθεσή μου είναι να εκφράσω τους προβληματισμούς και τις θέσεις μου σε σχέση με την αναζήτηση/διαμόρφωση της ταυτότητας του ατόμου –  ταυτότητα που ποτέ δεν είχε ή που έχει χάσει, ταυτότητα από την οποία επιθυμεί να απαλλαγεί και να δημιουργήσει μια νέα…

  Στην εποχή που ζούμε όπου δεν υπάρχουν σταθερά δεδομένα, οι ισορροπίες μεταλλάσσονται με ταχύτητα και όλα βρίσκονται υπό συνεχή αμφισβήτηση, ο προσδιορισμός της ταυτότητας του ατόμου αποτελεί  το σημαντικό σημείο αναφοράς της ύπαρξής του σε σχέση με τον ίδιο τον εαυτό του πρώτιστα αλλά και σε σχέση με τους άλλους  με τους οποίους έρχεται σε επαφή, συναλλάσσεται και επικοινωνεί.

  Σ’ αυτή τη σειρά των έργων,  όπου η αναζήτηση έχει καθαρά προσωπικό ύφος, χρησιμοποιώ σαν κεντρικό στοιχείο/μοτίβο το δακτυλικό μου αποτύπωμα σε μεγέθυνση και μαζί το χέρι και τα δάχτυλά μου σε διάφορες απεικονίσεις που έχουν όλες συμβολικό χαρακτήρα.

 Η πορσελάνη που χρησιμοποιώ, με εκείνη τη χαρακτηριστική φωτεινή θαμπάδα που πλησιάζει τη γλυκύτητα του λευκού του μαρμάρου, δένει τέλεια με τη λιτή γραμμή στις φόρμες προσδίδοντας στα έργα καθαρότητα και λαμπρότητα.

 Σαν χρωματική γκάμα επέλεξα την κλασσική αντίθεση λευκό/μαύρο η οποία αναδεικνύει με σαφήνεια το θέμα και δίνει έμφαση και δραματικότητα στο γραμμικό χαρακτήρα των παραστάσεων.».

   Η 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί παράλληλα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: επιδείξεις  τεχνικής RAKU, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, αφιέρωμα στην στάμνα, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και  πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.
54η Πανελλήνια Έκθεση  Κεραμικής  12 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου –2016
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), Δήμος Αμαρουσίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ

                                                  Κηφισίας 207, Μαρούσι ,Τηλ 2106144430 Email unioncer@gmail.com