Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

8ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής

Κατα την διάρκεια της πρώτης ημέρας τού  8ου Forum το Σάββατο το απόγευμα  5:00 μμ – 8:00 μμ λειτούργησαν  Workshops – ανοιχτά εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για τούς μικρούς μας φίλους και τούς ... μεγάλους στο «Σπίτι της Κεραμεικής». Η συμμετοχή των παιδιών, των γονιών και άλλων φίλων της Κεραμεικής ήταν σημαντική για την γνωριμία με τον πηλό και τις δυνατότητες έκφρασης μέσα από αυτόν είτε στον τροχό, πού είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είτε στην πηλοπλαστική. Τα Ανοιχτά Εργαστήρια θα λειτουργούν όλα τα απογεύματα τού Forum 5.00 μμ – 8:00 και τα επόμενα Σαββατοκύριακα  1, 7, 8, 14, 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες, μπορούν να δούν τα έργα της 57ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής , την αφιερωματική Έκθεση στον κεραμίστα KRISIKO και τα Μόνιμα Εκθετήρια Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής όπου μπορούν να διαλέξουν κεραμικά απο τα χιλιάδες διαφορετικά είδη και σχέδια. Πρόγραμμα τού Forum μπορούν να προμηθευτούν στην Υποδοχή τού Κέντρου και στις σελίδες της ΠΕΚΑ Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών στον Blog και στο FACEBOOK. (τηλ. 210 61 444 30 και unioncer@gmail.com

8ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής Σάββατο 30 Νοεμβρίου – Η επόμενη μέρα


Το Forum ξεκίνησε προχθές με το 1ο μάθημα ψησίματος με την τεχνική Ρακού των πρώτων τελειοφοίτων του Τμήματος Κεραμικής Τέχνης τού ΔΙΕΚ Αμαρουσίου με δάσκαλο τον Ηλία Μπουτανιώτη. Ο καιρός ήταν καλός και από νωρίς μαζεύτηκαν οι πιο θερμοί θαυμαστές και γνώστες τού είδους. Το μάθημα έγινε παρουσία τού κόσμου και με την συμμετοχή των σπουδαστών. Η χαρά και ο θαυμασμός των μαθητών με το αποτέλεσμα ήταν γραμμένος στα πρόσωπα τους.






Η πρώτη ημέρα τού 8ου Forum έκλεισε ως συνήθως με την παραδοσιακή Ρεβυθάδα στον ξυλόφουρνο του Σπιτιού της Κεραμεικής και ο κόσμος την απόλαυσε στην αυλή τού Κέντρου κάτω από τον ήλιο με συζητήσεις, γνωριμίες, ανταλλαγές απόψεων και καλή διάθεση. Η 57η Πανελλήνια Έκθεση λειτουργούσε παράλληλα με κόσμο που την επισκέπτοταν απο το πρωί.




Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην θέση της προγραμματισμένης παρουσίασης της κεραμίστριας Δήμητρας Σταυρινίδου που για λόγους υγείας της καλλιτέχνιδος , αναβλήθηκε