Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

9ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής 2022 3ο Σ/Κ 10 – 11 /12


Το φετινό 9ο FORUM είναι αφιερωμένο στην Παιδεία της Κεραμεικής, όπου για κάθε Σαββατοκύριακο απο τα τρία τού FORUM θα εισηγηθεί και θα επιμεληθεί μία Σχολή ξεχωριστά και ενίοτε σε συνδυασμό μεταξύ τους. Το 3ο Σ/Κ έχει αναλάβει ο «ΗΡΙΔΑΝΟΣ» με τούς Νίκο Σκλαβενίτη και Μένανδρο Παπαδόπουλο.

3o Σ/Κ «ΗΡΙΔΑΝΟΣ» – ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
 
10 / 12 Σάββατο
12:00 Πρακτικό σεμινάριο : Πρωτότυπη μέθοδος ψησίματος - Terra Sigillata.
Το Σεμινάριο θα ξεκινήσει με την παρασκευή Terra Sigillata. Κατόπιν θα γίνει εφαρμογή ήδη έτοιμης σε άψητα αντικείμενα φτιαγμένα τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα με την εισήγηση τού Νίκου Σκλαβενίτη. Θα ακολουθήσει η διακόσμηση των αντικειμένων και η τοποθέτηση τους σε μικρό πρωτόγονο ξυλοκάμινο που θα έχει επιμεληθεί ο Φώτης Κατσάρης. Το ψήσιμο θα γίνει σε αναγωγική φωτιά. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή.
Προσέλευση 11:30΄

11 / 12 Κυριακή
12:00 Σεμινάριο : (συνέχεια) Αποτελέσματα και σχολιασμός
Αφού ανοίξει το ξυλοκάμινο και βγούν τα αντικείμενα θα γίνει σχολιασμός των αποτελεσμάτων από τούς Νίκο Σκλαβενίτη και Μένανδρο Παπαδόπουλο. Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.




14:00 Ομιλία : Υαλώματα
Η ομιλία τού Μένανδρου Παπαδόπουλου για τα υαλώματα περιλαμβάνει τα θέματα: Ο πηλός σαν υάλωμα ή κύριο συστατικό υαλωμάτων. Υαλώματα μόνο από κόκκινο πηλό. Υαλώματα από διάφορους πυρίμαχους πηλούς. Ο πηλός σε υαλώματα στάχτης. Πρόσθετα βελτιωτικά σε πηλούς. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απορίες.
Προσέλευση 11:30΄

ΣΗΜ. Ο Μένανδρος Παπαδόπουλος είναι ο πιο καταρτισμένος κεραμίστας στην πρώτη ύλη της τέχνης και με γεωγραφικό στίγμα, με πολυετείς γνώσεις και μέσα απο την πράξη και με διαρκή έρευνα για κάθε τι πρωτόγνωρο και αποκαλυπτικό. Ο μάστορας Νίκος Σκλαβενίτης είναι εδώ και χρόνια ένας ακούραστος κεραμίστας και δάσκαλος, που ο διαρκής πειραματισμός είναι το μοτο του δίνοντας σημασία στην ολοκληρωμένη ιδέα και το σχέδιο πριν πιάσουν τα χέρια τον πηλό.






ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ & ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ – THE HOUSE OF CERAMIC ART
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 207 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ( 210 61 444 30 )
https://enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.com/...
Χορηγός Εποικοινωνίας www.culturenow.gr