Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   


Εγκαινίων 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

Η 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός- θεσμός, θα ανοίξει της πύλες της στις 12 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι. Η φετινή Έκθεση, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση και όντας μια από τις μακροβιότερες του τόπου μας είναι άλλη μια μεγάλη γιορτή της Ελληνικής κεραμικής τέχνης. Σε αυτήν θα εκτεθούν όλα τα έργα του διαγωνισμού που προηγήθηκε και τον οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
               Πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι φυσικά οι κεραμίστες -καλλιτέχνες και κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα τιμηθούν οι 3 νικητές Πανταζίδου Βούλη για το έργο ‘IDENTITY FORMATION’, Σταύρου Δήμητρα για το έργο ‘ΤΑ ΛΕΛΕΚΙΑ’, και η Τσουρδίνη Δήμητρα για το έργο ‘HIMBA’. Θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι στους καλλιτέχνες Αναστασίου Δημήτρη, Παπαδοπούλου Χριστίνα και Χριστοδούλου Γαβριέλλα.
                Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι στην κεραμουργία και η Ελληνική κεραμική τέχνη αποτελεί τη βασική αιτία ίδρυσης Μουσείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
                Η 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί παράλληλα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: επιδείξεις τεχνικής RAKU, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, αφιέρωμα στην στάμνα, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ. Η Έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΠΕΚΑ και τον Δήμο Αμαρουσίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2016.
54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής
 12 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου –2016
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ http://enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr/



Κηφισίας 207, Μαρούσι ,Τηλ 2106144430 Email unioncer@gmail.com