Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η βραδιά της «Ρεβυθάδας»

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει στον κεραμίστα Γεώργιο Βαβάτση το 1ο βραβείο για το έργο του  «Floral Expansion» στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. 



 
                                





 Την Τετάρτη το βράδυ 14 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα Τέχνης Αλέξανδρος Γαρδέλης, του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής έλαβε χώρα η τελετή απονομής των βραβείων της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης κεραμικής μαζί με την παραδοσιακή «Ρεβυθάδα», στην ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεώργος Πατούλης, σημείωσε πως:  «H γιορτή αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για να εκφράσουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας για την τέχνη της κεραμικής και τους καλλιτέχνες που την εκπροσωπούν., το ενδιαφέρον μας για την κεραμική τέχνη δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά ως Δημοτική Αρχή στη διάρκεια των ετών έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ομοίως προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και πρόκληση».Ακολούθησε η ομιλία του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Νίκου Βαλλάτου με τον απολογισμό των 20ήμερων εκδηλώσεων στα πλαίσια της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, όπου αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και των παράλληλων εκδηλώσεων που διεξήχθησαν, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών. Επίσης σημείωσε πως «Όλη αυτή η μεγάλη συμμετοχή απέδειξε ότι η κοινή προσπάθεια φέρνει αποτέλεσμα», και τόνισε  «ότι το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής πρέπει να προστατευτεί, γιατί είναι το τελευταίο προπύργιο της κεραμικής και πλέον μετά την 50η ,ένας ιστορικός χώρος για την κεραμούπολη του Αμαρουσίου και για την κεραμική πανελλαδικά».



Ο Πρόεδρος κ.Βαλλάτος  και ο Αντιδήμαρχος Ν. Πέππας,
που απονείμει στην κεραμίστρια Στέλλα Μπακατσή
το 2ο βραβείο για το έργο της
«Μέσα από το φακό».
            Κατόπιν ακολούθησε  η  βράβευση των καλλιτεχνών που διακρίθηκαν στην έκθεση και την παραδοσιακή ρεβυθάδα παρόντων του  Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Επαμεινώνδα Γαρδέλη, των  Αντιδημάρχων κ.κ Νικόλαου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη,  Νικόλα Αλεπού και των Δημοτικων Σύμβουλων, Δημήτρη Καρλαύτη, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Ελένη Λέκκα, Δημήτρη Σμυρνή,  Δημήτρη Καμπούκο και Αλέξανδρου Μπρέγιαννη.

Ο Πρόεδρος κ.Βαλλάτος  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης,
απονείμει το 3ο βραβείο στους στους
Καρμέλα Ιατροπούλου
και Δημήτρη Κατσιγιάννη για το έργο τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης τιμώντας μας με την παρουσία τους από τις εταιρίες που ανέλαβαν  τις Δημόσιες Σχέσεις και τη δημοσιότητα της επετιακής 50ης  έκθεσης ,η πρόεδρος της Publicis Hellas κ. Ακριώτη Νίκη, και  ο Γενικός Διευθυντής κ.Πασσάς Αντώνης και η κ.Χριστάκη Τατιάνα Media Director από την Zenith Optimedia., και επίσης εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και των τοπικών συλλόγων, προμηθευτές μηχανημάτων και πρώτων υλών κεραμικής και πολλοί συνάδελφοι  κεραμιστές –αγγειοπλάστες και φίλοι της κεραμικής.


‘Όπως κάθε χρόνο  μας τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του κα Μαρίνα Σταυράκη, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Σπ. Σταθούλη μεταξύ των φίλων της κεραμικής τέχνης


  


         
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης,οι Αντιδήμαρχο Ν. Πέππας, Σπ. Σταθούλης, Ν. Αλεπούς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρ. Χαλιώτη, Δ. Σμυρνής και  η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη μεταξύ των φίλων της κεραμικής τέχνης.



                                                                                                              
Εκατοντάδες φίλοι της κεραμικής τέχνης συμμετείχαν στην εκδήλωση της παραδοσιακής Ρεβυθάδας και την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες κεραμίστες στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεαραμικής.