Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια Επετειακής 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής 2012



Εγκαίνια Επετειακής 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής 2012


Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εγκαινιάστηκε η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτισμικό γεγονός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των Ελλήνων κεραμιστών και κεραμιστριών έχει ανέβει αισθητά, γεγονός που φέτος έκανε αρκετά δύσκολη την απόφαση των επιτροπών, όπου ήδη η σύνθεσή τους ήταν από τις πιο αυστηρές που έχουν περάσει από την Πανελλήνια Έκθεση. Το 1ο βραβείο για φέτος αποδόθηκε στον Γεώργιο Βαβάτση για το έργο του «Floral Expansion», το 2ο βραβείο στην Στέλλα Μπακατσή για το έργο της «Μέσα από το φακό» και το 3ο βραβείο στους Καρμέλα Ιατροπούλου- Δημήτρη Κατσιγιάννη για το έργο τους, ενώ έπαινοι αποδόθηκαν στους Ηλία Χριστόπουλο («Σπόνδυλοι»), Κατερίνα Γιαννακά («Φρουτιέρες») και Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου («Γεωμετρικά»). 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν o Πρόεδρος κ. Κακλαμάνης Απόστολος ,ο  Αναπληρωτής Δημάρχου  Αμαρουσίου & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Πέππας Νικόλαος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεραμιστών κ. Βαλλάτος Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαρδέλης Επαμεινώνδας, Σταθούλης Σπυρίδων, Παρτσινέβελος Αντώνης, Σμυρνής Δημήτριος, Αλεπούς  Νικόλας, Καμπούκος Δημήτρης, Κατσιγιάννης Επαμεινώνδας, Μπρέγιαννης Αλέξανδρος, Καρανάσιου Μαρία, Αναστασιάδου Αικατερίνη, Μαγιάκης Ελευθέριος, Πολυχρονιάδης Δημήτρης, καθώς και άλλες προσωπικότητες της πολιτιστικής και πολιτικής σκηνής, εκπρόσωποι από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο, εκπρόσωποι συλλόγων του Δήμου Αμαρουσίου και φυσικά φίλοι και επισκέπτες. 
Η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) - υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες. Φέτος, παράλληλα με την Έκθεση, λαμβάνουν χώρα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: μικρότερες θεματικές εκθέσεις (φωτογραφίας, ειδών εστίασης, σχολών κ.α.), σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους,  παρουσιάσεις και προβολές ντοκιμαντέρ. Η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.
50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, 20 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου 2012
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207, Μαρούσι
Τηλ. 210 61 44 430, mailunioncer@gmail.com