Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έκθεση Γλυπτικής Κεραμεικής


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής την Κυριακή 8 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τού 1ου Διαγωνισμού Γλυπτικής Κεραμεικής , στα πλαίσια τού 8ου Forum Ελληνικής Κεραμεικής όπου έλαβε χώρα ο διήμερος Διαγωνισμός Γλυπτικής Κεραμεικής σε παρόντα χρόνο (Live) με την παρουσία κοινού ως θεατές, που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.




Έγινε η απονομή του μοναδικού βραβείου του Διαγωνισμού στη Μαρία Παπανικολάου για το έργο της «Ο μετασχηματισμός του εγώ μου...Τransformation of my ego», η οποία κατάγεται από τη Χαλκιδική και διατηρεί εργαστήριο στην Θεσσαλονίκη, μίλησε για την 20ετή πορεία της ως κεραμίστρια , και περιγράφοντας το έργο της είπε μεταξύ άλλων «..Είμαστε όλοι ψάρια και ζούμε έξω από τα νερά μας». 

Απονεμήθηκαν επίσης οι 5 ισάξιοι έπαινοι, αλλά και τιμητικοί έπαινοι για την συμμετοχή τους σε όλους τους Διαγωνιζόμενους, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών , και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.




Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Νώντας Γαρδέλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης καθώς και πολλοί συνάδελφοι και φίλοι της κεραμικής τέχνης.

Ήταν μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων, αποδεικνύοντας ότι η Ελληνική Κεραμική μπορεί να έχει εντυπωσιακό λόγο και παρουσία σε δύσκολες περιόδους.

Η Έκθεση των έργων τού 1 ου Διαγωνισμού που ξεκίνησε την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου και είναι επισκέψιμη από 9:00 πμ έως 9:00 μμ καθημερινά  και το Σάββατο μέχρι τις 4:00μμ.(Κυριακές κλειστά). στην Κεντρική Αίθουσα τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής Λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι.

Το Μοναδικό Βραβείο που είναι σε Α΄Ύλες και εργαλεία αθλοθετήθηκε από τούς Έλληνες προμηθευτές τής Κεραμεικής.: ·Κεραμικό Κέντρο Μανώλης Δριλιεράκης,·Ράμφος Υλικοκεραμική,·Ε. Ζανιάς και Σια ΟΕ,·Ευρωκεραμική,Sibelco Hellas ΑΕ,·Κ. Μπόνης ΑΕΒΕ,· Σπ. Αληφραγκής Hellenic Engineering.



Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 61 444 30 & 210 80 25 332 e-mail: unioncer@gmail.com

2 ος Διαγωνισμός Γλυπτικής Κεραμεικής σε παρόντα χρόνο Ιούνιος 2020

Μετά την επιτυχία που είχε ο 1 ος Διαγωνισμός Γλυπτικής Κραμεικής σε παρόντα χρόνο η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών προκηρύσσει τον 2 ο Διαγωνισμό που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο τού 2020 στην Αίθουσα Τέχνης τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής.

Λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτόν θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Η συμμετοχή, η διαδικασία και η βράβευση είναι σε διαβούλευση από το ΔΣ της Ένωσης σε συνεργασία με συναδέλφους κεραμίστες και κεραμίστριες. Οι θέσεις φέτος θα είναι περισσότερες δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πιο πολλούς καλλιτέχνες να συμμετέχουν.

Ο Διαγωνισμός σε παρόντα χρόνο είναι μιά καινοτομία που δίνει την ευκαιρία στους κεραμίστες και κεραμίστριες να συναγωνίζονται δημιουργώντας σε κοινό χώρο και χρόνο το έργο τους. Το γεγονός αυτό ενισχύει τη συλλογικότητα και την ευγενή άμιλλα..

Η Έκθεση των έργων τού 1 ου Διαγωνισμού που ξεκίνησε την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου και είναι επισκέψιμη από 9:00 πμ έως 9:00 μμ καθημερινά και το Σάββατο μέχρι τις 4:00μμ.(Κυριακές κλειστά)  στην Κεντρική Αίθουσα τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής Λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι.


Για την ΠΕΚΑ

Η Επιτροπή Διοργάνωσης