Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ 50ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ





Στα πλαίσια της 50ης ΠΕΚ ξεκίνησαν τα πολιτιστικά τριήμερα στο
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ
στο Μαρούσι , Κηφισίας 207






ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 6:00 μ.μ. 






Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο από τα τρία τριήμερα των εκδηλώσεων της επετιακής 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, στο Μαρούσι . Ο Νίκος Σκλαβαινίτης ολοκλήρωσε την κατασκευή και άναψε το μεσογειακό καμίνι σε μια δική του πειραματική εκδοχή.
Με μεγάλη συμμετοχή έλαβε χώρα ένα σεμινάριο από τον ίδιο σε δύο χρόνους στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού του κεραμικού κέντρου.(Παρασκευή και Σάββατο )με θέμα προσεκτική ματιά στα αγγεία –σύντομη εισαγωγή στην οπτική σύνταξη(ασκήσεις επί χάρτου).
Παράλληλα στην αλέα του κέντρου ολοκληρώθηκε και το τριήμερο της οικολογικής – εστίασης στην πράξη με ψησίματα σε ξυλόφουρνο, ρεβυθιών και άλλων εδεσμάτων σε πυρίμαχα σκεύη, τσουκάλια , γιουβέτσια, γάστρες και προσφορά στο κοινό με συνοδεία λαχανικών και κρασιού. Όπως κάθε μέρα μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων , τα εργαστήρια(workshops)ήταν πόλος έλξης του κόσμου που συμμετείχε στην διαδικασία κάνοντας τροχό, πλάθοντας φόρμες και μορφές και ζωγραφίζοντας κεραμικά αντικείμενα. Μικροί και μεγάλοι είχαν μια συγκλονιστική εμπειρία δημιουργίας και χαλάρωσης(καθημερινά 5:00-8:00 και το Σαββατοκύριακο και τα πρωινά 11:00-2:00)

Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου οι αγγειοπλάστες οργάνωσαν εκδήλωση με παραδοσιακή λόγω της ημέρας φασολάδα και δεξίωσαν το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και τους αντιδημάρχους μαζί με τη γαλλική αντιπροσωπεία του Tilleul και Belfort που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Αμαρουσίου.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου