Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έκθεση Γλυπτικής Κεραμεικής


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής την Κυριακή 8 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τού 1ου Διαγωνισμού Γλυπτικής Κεραμεικής , στα πλαίσια τού 8ου Forum Ελληνικής Κεραμεικής όπου έλαβε χώρα ο διήμερος Διαγωνισμός Γλυπτικής Κεραμεικής σε παρόντα χρόνο (Live) με την παρουσία κοινού ως θεατές, που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.




Έγινε η απονομή του μοναδικού βραβείου του Διαγωνισμού στη Μαρία Παπανικολάου για το έργο της «Ο μετασχηματισμός του εγώ μου...Τransformation of my ego», η οποία κατάγεται από τη Χαλκιδική και διατηρεί εργαστήριο στην Θεσσαλονίκη, μίλησε για την 20ετή πορεία της ως κεραμίστρια , και περιγράφοντας το έργο της είπε μεταξύ άλλων «..Είμαστε όλοι ψάρια και ζούμε έξω από τα νερά μας». 

Απονεμήθηκαν επίσης οι 5 ισάξιοι έπαινοι, αλλά και τιμητικοί έπαινοι για την συμμετοχή τους σε όλους τους Διαγωνιζόμενους, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών , και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.




Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Νώντας Γαρδέλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης καθώς και πολλοί συνάδελφοι και φίλοι της κεραμικής τέχνης.

Ήταν μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων, αποδεικνύοντας ότι η Ελληνική Κεραμική μπορεί να έχει εντυπωσιακό λόγο και παρουσία σε δύσκολες περιόδους.

Η Έκθεση των έργων τού 1 ου Διαγωνισμού που ξεκίνησε την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου και είναι επισκέψιμη από 9:00 πμ έως 9:00 μμ καθημερινά  και το Σάββατο μέχρι τις 4:00μμ.(Κυριακές κλειστά). στην Κεντρική Αίθουσα τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής Λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι.

Το Μοναδικό Βραβείο που είναι σε Α΄Ύλες και εργαλεία αθλοθετήθηκε από τούς Έλληνες προμηθευτές τής Κεραμεικής.: ·Κεραμικό Κέντρο Μανώλης Δριλιεράκης,·Ράμφος Υλικοκεραμική,·Ε. Ζανιάς και Σια ΟΕ,·Ευρωκεραμική,Sibelco Hellas ΑΕ,·Κ. Μπόνης ΑΕΒΕ,· Σπ. Αληφραγκής Hellenic Engineering.



Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 61 444 30 & 210 80 25 332 e-mail: unioncer@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου