Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Σταμάτης Φτούλης - Έκφραση τής Σκυριανής Κεραμεικής


7ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ώρα 13:00΄

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο καταξιωμένος Σκυριανός κεραμίστας Σταμάτης Φτούλης θα μάς παρουσιάσει την διαδρομή του στην Κεραμική Τέχνη μέσα από την παράδοση που έχει η Σκύρος. Τα έργα του έχουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Μέσα από αξιοσημείωτες συνεργασίες και διακρίσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και έχοντας επανειλημμένα διακριθεί, θα μάς ταξιδέψει στην δικιά του «Έκφραση τής Σκυριανής Κεραμεικής». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.


Την παρουσίαση θα προλογήσει ο Σταμάτης ο Φιλιππαίος.

Προσέλευση 12:30΄


Βιογραφικό Σταμάτη Φτούλη


Ο κ. Σταμάτης Φτούλης, Σκυριανός γέννημα θρέμμα, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την αγγειοπλαστική από το 1968.

Μαθήτευσε στο εργαστήριο αγγειοπλαστικής των Αδερφών Φιλιππαίου στο Μαρούσι για τρία χρόνια (1968 -1971).

Διατηρούσε επί δεκατέσσερα χρόνια το δικό του εργστήριο κεραμικής στην περιοχή των Ηλισίων στην Αθήνα και μετέπειτα μετέφερε το εργαστήριο στην γενέτειρα του όπου μέχρι σήμερα συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια την Σκυριανή Παράδοση με δικές του δημιουργίες σε κεραμικά πιάτα, λαϊνια, κούπες, βάζα, κανάτια κ.α., βασισμένα σε παλαιά μοτίβα που κοσμούν το Σκυριανό Σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έργα του εκθέτονται στο μουσείο σύγχρονης τέχνης «Centre Georges Pompidou» στη Γαλλία.

Το 1968 κέρδισε το 2ο Βραβείο από την Διεθνή έκθεση Κεραμικής που έγινε στην Φρακφούρτη ανάμεσα σε 25 κεραμίστες από από όλο τον κόσμο.

Έχει πολύχρονη συνεργασία με τους Olt mans New York οι οποίοι διατηρούν αλυσίδα καταστημάτων με χειροποίητα κεραμικά από όλο τον κόσμο καθώς και με άλλους εκθέτες που δραστηροποιούνται στο Oregon και στην πόλη Santa fe.

Έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια με το Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης στην Αθήνα καθώς και με τα καταστήματα Ταναγραία και Άκρον Ίλιον Κρυστάλ.

Από το εργαστήριο του έχουν προμηθευτεί κεραμικά καταστήματα από την Αλεξανδρούπολη έως Κρήτη και από Κέρκυρα έως Κύπρο καθώς και ιδιαίτερα συλλεκτικά κεραμικά του περιέχονται σε ιδιωτικές συλλογές Αθηναϊκών Σπιτιών.


Είδοσος Ελεύθερη


The House of Ceramic Art

Ελληνική Κεραμεική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου