Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017



55η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

6Ο FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ



9 Δεκεμβρίου ΣΑΒΒΑΤΟ

12:00 ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΨΗΣΙΜΑΤΑ : ΤΕΧΝΙΚΗ SAGGAR FIRING


Εντυπωσιακή εναλλακτική τεχνική ψησίματος με τούς κεραμείστες Θοδωρή Γαλιγαλίδη και Μαριλένα Μιχοπούλου. Η διακόσμηση θα ξεκινήσει το πρωί και νωρίς το μεσημέρι θα ανάψει το καμίνι. Θα ακολουθήσει ομιλία-παρουσίαση από τον καλλιτέχνη με θέμα «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΟΜΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ» Εργαστήρι κεραμικής ΚΕΘΕΑ- ΙΘΑΚΗ (Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «ΤΟΛ»). Μετά το διάλειμμα θα ανοιχτεί το καμίνι και θα βγούν τα αντικείμενα και κατόπιν θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν επεξηγήσεις. (Εξέδρα Αλέας)



SAGGAR FIRING
Το Saggar Firing είναι η μέθοδος δημιουργίας περιορισμένων ατμοσφαιρών μέσα σε ένα “δοχείο”. Στo δοχείο εμπεριέχεται το αντικείμενο που θέλουμε να διακοσμήσουμε. Το δοχείο μπορεί να κατασκευαστεί από οτιδήποτε, όπως αλουμινόχαρτο, κουτί κασσίτερου (κονσέρβας ή καφέ) και εφημερίδα την οποία κλείνουμε τελικά με πηλό.
Πριν τυλίξουμε το αντικείμενο, έχουμε βάλει μέσα τα στοιχεία εκείνα που θα μας δώσουν ένα χρωματικό αποτέλεσμα, όπως χλωριούχο σίδηρο, αλάτι, ζάχαρη ή άλλες σκόνες για διάφορα εφέ στο αποτέλεσμα, τρίχες αλόγου, σύρμα χαλκού και φύλλα δέντρων-φυτών, κα.
Συνήθως πυροδοτούμε αυτά τα δοχεία σε έναν κλίβανο raku, αλλά η τεχνική μπορεί να γίνει και σε ηλεκτρικό φούρνο. Η θερμοκρασία δε θα πρέπει να υπερβεί τους 1350 βαθμούς F.




Μετά το πέρας τής εκδήλωσης στις 6:00 μμ θα ακολουθήσει η εξ αναβολής διάλεξη τής ζωγράφου-κεραμίστριας Έφης Σπηλιώτη.










10 Δεκεμβρίου ΚΥΡΙΑΚΗ

14:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΟΜΙΛΙΑ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ


Ο Κώστας Πανάρετος θα μάς πάρει μαζί του, με την σύντροφο του και συνεργάτη του Κλειώ Brenner, σε ένα ταξίδι τής πορείας του από το ξεκίνημά του στην κεραμεική έως σήμερα.
Η καλλιτεχνική του και διδασκαλική του εμπειρία μαζί με τίς πρωτοποριακές εφαρμογές τής κεραμεικής που έχουν κάνει παρέα με την Κλειώ, συνθέτουν έναν νοερό πολυδιάστατο πίνακα που θα μάς παρουσιάσει μέσα από την ομιλία του και από πολύ ενδιαφέρον ψηφιακό οπτικό υλικό. (Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «ΤΟΛ»)

Η τιμητική έκθεση με παλαιότερα έργα τού ιδίου και καινούργια μαζί με της συντρόφου του, θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη την διάρκεια τής Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής (Αίθουσα «Κεραμεικής Τέχνης» )




ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου