Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

8ο FORUM Ελληνικής Κεραμεικής Κυριακή 15 Δεκεμβρίου – Η επόμενη μέρα


Την Κυριακή απο νωρίς ήρθαν απο τη Σάμο στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής  η Εμμανουέλα και ο Αντώνης παιδιά της Σταματίας Βαθιώτη καθότι εκείνη λόγω ασθενείας δεν τα κατάφερε να είναι εκεί. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται και άρχισε η εκδήλωση. Την παρουσίαση αφού η Εμμανουέλα μας είπε λίγα λόγια ανέλαβε ο δικηγόρος, ερευνητής  και συγγραφέας Κωνσταντίνος Κόγιας αρχίζοντας απο την κεραμεική στη χώρα μας από τίς απαρχές της και μέσα απο πολλές αναφορές και εμπεριστατωμένη γνώση φθάνοντας στο σήμερα.

Η Εμμανουέλα 4η γενιά κεραμίστρια μάς ανακοίνωσε την συμπλήρωση 100 χρόνων φέτος της οικογενειακής τους παράδοσης στην Τέχνη μας. Τα βίντεο που ακολούθησαν ήταν πραγματικά μία εργασία καλοδουλεμένη και αποκαλυπτική αποσπώντας στο τέλος το μακρύ χειροκρότημα όλων μας. Ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις και απο την ίδια αλλά και από τον βαθειά γνώστη της ιστορίας της Κεραμεικής μέσα απο την επι εικοσαετίας απασχόλησης του κο Κόγια.
 Ήταν πραγματικά μία αξιόλογη παρουσίαση κλείνοντας έτσι το 8ο Forum Ελληνικής Κεραμεικής 2019 με επιτυχία. Ο καιρός την Κυριακή ήταν καλός και έτσι η συνεστίαση που ακολούθησε έγινε στην αυλή του Κέντρου. Τα Ανοιχτά Εργαστήρια κάνανε και αυτά την τελευταία τους λειτουργία για το φετινό Forum.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου