Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ / 60οςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 

https://docs.google.com/document/d/1J1CmSBkN9im7V-WvXs_Sf_D4_3W5Ctye/edit?usp=sharing&ouid=116206192793271850967&rtpof=true&sd=true 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

https://docs.google.com/document/d/1BwbPNJ6qGWf-Igxjp2WqCzPR30dkUoqt/edit?usp=sharing&ouid=116206192793271850967&rtpof=true&sd=true 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ

 Διευκρινίσεις συμμετοχών

 

Ο   Διαγωνισμός   είναι   ανοιχτός   σε   μεμονωμένους   καλλιτέχνες,   Σχολές   Κεραμικής   και   διαφορές καλλιτεχνικές ομάδες. Προσκαλούνται να συμμετέχουν αγγειοπλάστες και κεραμιστές από την Ελλάδα, την Κύπρο,  έλληνες κεραμιστές που σπουδάζουν, ζουν  και εργάζονται σε  χώρες του εξωτερικού καθώς και αλλοδαποί κεραμιστές νόμιμα εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

Με την παράδοση των έργων ο κάθε καλλιτέχνης υποχρεούται να συμπληρώσει /υπογράψει την Αίτηση Συμμετοχής και να καταθέσει συγκεκριμένα συνοδευτικά δικαιολογητικά:

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στην Αίτηση Συμμετοχής καταγράφονται τα στοιχειά του καλλιτέχνη, περιγράφονται λεπτομερώς τα έργα - τίτλος, χρονολογία, τεχνικά χαρακτηριστικά, διαστάσεις και δηλώνονται οι τιμές των έργων.

Σε περίπτωση που τα έργα κατατεθούν από αντιπρόσωπο του καλλιτέχνη είτε παραδοθούν από μεταφορική   εταιρεία   το   έντυπο   της   αίτησης   θα   πρέπει   οπωσδήποτε   να   έχει   προηγουμένως συμπληρωθεί και υπογράφει από τον ίδιο το καλλιτέχνη.

Το πρότυπο της αίτησης αποστέλλεται ψηφιακά σε όλους μαζί με τον κανονισμό του Διαγωνισμού μπορεί επίσης να τυπωθεί απ ευθείας από την ιστοσελίδα της Διοργάνωσης– αρχείο word.

 

Η υπογραφή της Αίτησης Συμμετοχής λειτουργεί και σαν δήλωση αποδοχής όλων των ορών του κανονισμού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συνεκτικό βιογραφικό του καλλιτέχνη Μέχρι 150 λέξεις, γραμμένο σε μονοτονικά ελληνικά και σε γ’ πρόσωπο, (σε αρχείο word ) Μια πρόσφατη φωτογραφία του καλλιτέχνη Πορτραίτο (όχι μπούστο) - νορμάλ μέγεθος.

Όλα τα παρά πάνω στοιχειά θα πρέπει να περιέχονται σε ένα  stick

 

ΕΙΚΟΝΑ Η ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Τη στιγμή που ο καλλιτέχνης καταθέτει τα έργα  του καλείται να υποδείξει και να δώσει διευκρινήσεις – όπου αυτές χρειάζονται, αναφορικά με τον τρόπο με τον όποιο επιθυμεί να φωτογραφηθούν και να εγκατασταθούν στην έκθεση. Η υπόδειξη μπορεί να γίνει  και με μια φωτογραφία του έργου, απαραίτητα υψηλή ανάλυση - 300 dpi

 

Για σύνθετα έργα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες - ακριβής διάταξη των έργων σε μια σύνθεση είτε σε μια εγκατάσταση στο χώρο, οι λεπτομέρειες για ένα περίπλοκα αναρτώμενο έργο, η ένα ιδιόμορφο επιτοίχιο, επιβάλλεται ο καλλιτέχνης να καταθέσει εικόνες – μέσα στο cd που συνοδεύει την αίτηση, κατατοπιστικά σχεδιαγράμματα, σκίτσα, ακόμη και γραπτές οδηγίες.

 

 

ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ

Τα έργα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από νόμιμο παραστατικό - δελτίο αποστολής, όπου αναγράφεται ο συνολικός αριθμός των έργων, η περιγραφή και οι διαστάσεις του κάθε έργου και συμπληρώνεται με τη διατύπωση προς έκθεση και επιστροφή – πιθανότητα πώλησης εφ’ όσον τα έργα είναι προς πώληση. Ο εκθέτης παίρνει απόδειξη παραλαβής από τη γραμματεία της Διοργάνωσης. Σε περίπτωση που ο καλλιτέχνης δεν είναι επαγγελματίας το παραστατικό θα κοπεί από τη γραμματεία.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ο κάθε καλλιτέχνης μαζί με τα έργα και την αίτηση καταβάλει το  πόσο των € 50.οο ως χρηματική συμμέτοχη στο Διαγωνισμό. Σε περίπτωση που τα έργα του αποβληθούν από την επιτροπή επιλογής το συγκεκριμένο πόσο δεν επιστρέφεται.

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 

 

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής Τέχνης βάσει καταστατικού γίνονται δέκτες όλες οι τυπολογίες κεραμικών έργων χωρίς να υφίσταται κανενός είδους περιορισμός ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση, τη λειτουργικότητα ή μη, είτε όποιου αλλού είδους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως ορισμένες βασικές προδιαγραφές οι οποίες θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει ένα έργο στο Διαγωνισμό:

 

- ο πηλός να αποτελεί το κυρίαρχο υλικό στη δομή του

- να έχει δημιουργηθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια ( 2021 – 2022)

- να μην αποτελεί μέρος επαγγελματικής παραγωγής σε σειρά

- να μην “αντιγράφει ” εμφανώς γνωστά έργα

- να είναι πρωτότυπο και πρωτοεμφανιζόμενο

- να μην έχει πάρει μέρος σε Διαγωνισμούς κεραμικής εντός η εκτός Ελλάδας

 

Για τη δημιουργία των έργων μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τεχνική - κατασκευής, διακόσμησης, τελειώματος, ψησίματος αρκεί η σύλληψη και η εκτέλεση να προάγει σαν όγκο η επιφάνεια, τον πηλό μέσα από την αιωνία σχέση του με την φωτιά.

 

Δεν αποκλείεται η επί μέρους, είτε η συμπληρωματική χρήση και άλλων υλικών η μέσων τα οποία να προσαρμόζονται είτε να συνδυάζονται εκφραστικά, παραστατικά η εννοιολογικά με τον πηλό.

 

Αν δεν είναι γυαλωμένο θα πρέπει η τελική επίστρωση στην επιφάνεια – επίχρισμα, χρώμα, πατίνα να είναι οπωσδήποτε ψημένη.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου