Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Η προκήρυξη της 62ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής είναι ένας σταθμός για το Kέντρο Ελληνικής Kεραμικής

Η προκήρυξη της 62ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής  είναι ένας σταθμός για το Kέντρο Ελληνικής Kεραμικής

 

Το Kέντρο Kεραμικής στο Μαρούσι που αντιμετωπίζει  σοβαρά προβλήματα και για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες των ετών από το 2011 μέχρι σήμερα, να καθιερωθεί  το Kέντρο Kεραμικής όχι σαν ένα μαγαζί αλλά ένας πολιτιστικός χώρος που πρέπει να είναι η καρδιά της κεραμικής και σημείο αναφοράς όλων των κεραμιστών .

 

Σήμερα υπάρχει μια καλή συγκυρία. O δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο χαρακτήρισαν το  Κέντρο Κεραμικής  τοπόσημο και Ακρόπολη της πόλης του Αμαρουσίου και θα το υπερασπιστούν ώστε να διαφυλάξουν την ιστορία της πόλης.

 

Για τους κεραμίστες Πανελλαδικά πρέπει να γίνει το σπίτι τους , για αυτό κάνω ένα προσκλητήριο, ένα κάλεσμα στους κεραμίστες για να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και να πούμε ότι το Κέντρο Κεραμικής ανήκει στην χώρα, στο Μαρούσι και προπαντός στην Τέχνη της Κεραμικής και στον πολιτισμό μας.

 

Για το λόγο αυτό κάνουμε κάλεσμα στους παλιούς και νέους κεραμίστες για την συμμετοχή τους στην Πανελλήνια για να υπερασπιστούμε το μοναδικό σημείο αναφοράς για την κεραμική. Η συμμετοχή μας σε αυτή την Πανελλήνια πρέπει να είναι ιστορική για τους κεραμίστες και σταθμός για την πορεία της κεραμικής .

 

Πρέπει  να αποδείξουμε ότι υπερασπιζόμαστε τους χιλιάδες συμμετέχοντες όλα αυτά τα χρόνια, ότι η ιστορία θα συνεχιστεί και η συμμετοχή μας  θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και στην ύπαρξη  του Κέντρου. Σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν θα δοθούν χρηματικά  βραβεία. Βραβείο θα είναι η συμμετοχή σε νέα αρχή του Κέντρου και οι συμμετέχοντες θα γράψουν την ιστορία.

 

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ

 

Βαλλάτος Νίκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου