Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

7ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ 1/12 η επόμενη μέρα


Το 7ο Forum Ελληνικής Κεραμεικής ξεκίνησε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου με την ομιλία του κεραμίστα και δάσκαλου Μένανδρου Παπαδόπουλου για τίς αργίλους τής Ελληνικής γής. Ο κόσμος επι το πλείστον κεραμίστες και κεραμίστριες, μαθητές τού Δ. ΙΕΚ κεραμεικής, μαθητές ιδιωτικών σχολών κεραμεικής, μαζεύτηκαν απο νωρίς στον χώρο τού «σπιτιού της κεραμεικής» .
Στο πάνελ των ομιλητών ανέβηκαν μαζί με τον δάσκαλο, ο κεραμίστας Γιώργος Ποντίκης και ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ Νίκος Βαλλάτος. Η ομιλία κράτησε έντονο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και οι εικόνες και οι σχηματικές παραστάσεις ήταν αποκαλυπτικές. Μέσα από το υπέδαφος, τις πρώτες ύλες, τα στοιχεία η ομιλία συνεχίστηκε με εξηγήσεις απο τον Μένανδρο σε ερωτήσεις που έπεφταν βροχή.
Μετά το πέρας της ομιλίας ο κόσμος μεταφέρθηκε στα τραπέζια της αυλής και την τραπεζαρία όπου σερβιρίστηκε η παραδοσιακή ρεβυθάδα και αρκετοί κάθησαν μέχρι αργά συζητώντας και χαλαρώνοντας.
Το απόγευμα τα ελεύθερα μαθήματα – workshops προσέλκυσαν μικρούς και μεγάλους οπου δοκίμασαν τις ικανότητές τους στον τροχό και στην πηλοπλαστική. Η πρώτη μέρα τού Forum ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου