Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

7ο Forum Ελληνικής Κεραμεικής

Ημέρα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 (η επόμενη ημέρα)
Ο καιρός ήταν καλός παρόλα τα σύννεφα, που μιά πυκνώναν και μιά αραιώναν και άφηναν λίγο ήλιο να πέσει επάνω μας. Οι φίλοι και φίλες τού ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντας μαζεύτηκαν και η εκδήλωση ξεκίνησε. Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ Νίκος Βαλλάτος που προλόγησε τον φιλοξενούμενο.Ο Νίκος ο Μοσχονάς με βαθειά γνώση τής ιστορίας και της πορείας της κεραμεικής στον Ελλαδικό χώρο ξεκίνησε την ομιλία του από τούς προϊστορικούς χρόνους με παράλληλη προβολή εικόνων στην οθόνη δίνοντας έτσι εμπεριστατομένα την έκφραση τής κεραμεικής στίς αντίστοιχες εποχές έως σήμερα. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τούς παρευρισκόμενους και η εκδήλωση περατώθηκε.

Ακολούθησε η ρεβυθάδα στην τραπεζαρία τού ΤΟΛ με περαιτέρω συζητήσεις και προβληματισμούς και με το άρωμα τού μανταρινιού που έκλεισε το γεύμα ο κόσμος αποχώρησε.
Τα απογευματινά μαθήματα στα ανοιχτά εργαστήρια έκλεισαν και την έκτη και τελευταία ημέρα του Forum με την ευχή: τού χρόνου και καλύτερα με υγεία και ευδαιμονία.
Η ομιλία τού Νίκου Μοσχονά ήταν και μιά εισαγωγή στα σεμινάρια που έπονται το νέο έτος από Φεβρουάριο έως και Απρίλιο του ’19 όπου θα μιλήσουν αρχαιολόγοι και καθηγητές Πανεπιστημίου εκτενέστερα και σε βάθος για την ιστορία της κεραμεικής στον Ελλαδικό χώρο. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέριες των σεμιναρίων για όσουν ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου