Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

7ο Forum Ελληνικής Κεραμεικής

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου (η επόμενη ημέρα)
Ημέρα Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ο ήλιος που και που μας έκανε τη χάρη και έλουζε την αυλή του Σπιτιού της Κεραμεικής. Το τιμητικό αφιέρωμα στον Richard Bill Smith ήταν πρόσκληση από μόνο του. Ο κόσμος μέσα σε μισή ώρα είχε μαζευτεί και οι αγκαλιές και τα χαμόγελα δεν λείπαν. Κεραμίστριες, κεραμίστες, μαθητές και μαθήτριες της κεραμεικής, φίλοι και φίλες γέμισαν τούς χώρους τού Κέντρου.
Την παρουσίαση προλόγησε ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ Νίκος Βαλλάτος και τον λόγο πήρε ο Bill, όπως τού αρέσει να τον φωνάζουν, ο οποίος ήρθε από την Αγγλία για τον σκοπό αυτό, και με αρκετά καλά Ελληνικά που ήταν απόλυτα κατανοητός απ’ όλους μάς πήγε στην αρχή που ξεκίνησε την κεραμεική μέχρι και σήμερα. Τα περισσότερα χρόνια εργάστηκε στην Ελλάδα και στην Ικαρία όπου είχε μέχρι και πρίν 2 χρόνια το εργαστήριό του με την σύντροφό του και συνεργάτιδα κεραμίστρια Έλλη Τσάκαλου.
Μέσα από τις εικόνες παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την άψογη τεχνική του και την ίδια στιγμή και τέλεια αισθητική των έργων του, όπου στην Αίθουσα Τέχνης είδαμε δια ζώσης καταπληκτικά δείγματα της δουλειάς του.
Με το πέρας της παρουσίασης οι ερωτήσεις και οι συζητήσεις συνεχίστηκαν στην αυλή του Κέντρου εν αναμονή του μπουφέ. Η ρεβιθάδα φιλοξένησε πάνω από 100 άτομα και ο Bill και η Έλλη ήταν οι τελευταίοι που φάγαν αφού δεν τούς άφησαν στιγμή ο κόσμος με τις ερωτήσεις τους.
Το τσίπουρο και τα γλυκά ήταν ήταν ευγενικό κέρασμα πρός όλους από τον Bill και την Έλλη.

Το απόγευμα τα ανοιχτά εργαστήρια συνέχισαν τη λειτουργία τους κλείνοντας έτσι την πέμπτη μέρα τού Forum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου