Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 55Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ





Η τελετή τών εγκαινίων τής 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής τών διακριθέντων έργων τού ετήσιου διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής, ξεκίνησε με την βράβευση τών καλλιτεχνών που τα έργα τους ξεχώρισαν και επιλέχθηκαν, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού ΤΟΛ. Μετά τίς ομιλίες τού προέδρου τής ΠΕΚΑ Νίκου Βαλλάτου και τού δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη ακολούθησε η απονομή τών βραβείων και τών επαίνων.

Κατόπιν ο κόσμος, αν και με δυσκολία λόγω τού μεγάλου αριθμού, έφτασε στην είσοδο τής Αίθουσας Τέχνης όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο η Έκθεση και αφού έγινε η κοπή τής κορδέλας τών εγκαινίων ως είθισται, πλημμύρισε την αίθουσα, κάτω από τίς αρμονικές νότες τής κιθάρας τού μουσουργού Αχιλλέα Περσίδη. Οι επισκέπτες, παράλληλα με τα διακριθέντα έργα τού διαγωνισμού στην Αίθουσα Τέχνης, είχαν και την τιμή να θαυμάσουν το τιμητικό αφιέρωμα στο έργο τής διακεκριμένης ζωγράφου – κεραμίστριας Έφης Σπηλιώτη «28 θεές τής Θάλασσας Ωκεανίδες και Νηρηίδες». Στην βορεινή πλευρά τής αίθουσας υπήρχε αναρτημένο μεγάλο μπάννερ με φωτογραφημένα αντίγραφα τών κεραμικών πρωτοτύπων έργων τών 28 θεαινών τής Θάλασσας τής καλλιτέχνιδος. Εκατέρωθεν ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δεί από κοντά δύο απο τα κεραμικά πρωτότυπα έργα.
Η βραδυά κύλησε με συζητήσεις, γνωριμίες, συναντήσεις και χαλάρωση στην σάλα τού πολυχώρου τής κεραμικής και στούς υπόλοιπους χώρους. Οι κεραμίστες και ο κόσμος που ασχολείται πιο ειδικά με την κεραμική είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τήν Αίθουσα Κεραμικής Τέχνης όπου γίνεται τιμητική Έκθεση και εκτίθενται έργα τού μάστορα αγγειοπλάστη κεραμείστα Κώστα Πανάρετου και τής Κλειούς Brenner. Ήταν μια βραδιά γεμάτη τέχνη. Από το ερχόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου ξεκινάει και το 6ο FORUM Ελληνικής Κεραμικής.











ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Culturenow.gr



Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 61 444 30 και 210 8025 332 και στο FACEBOOK: ΠΕΚΑ, The House of Ceramic Art Ελληνική Κεραμεική και στο blog τής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου