Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΜΙΝΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ




Λίγες μέρες έμειναν για το πρώτο Σαββατοκύριακο τού 6ου FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ και οι ετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τίς 10:00 το πρωί θα κατασκευασθεί και θα ανάψει το καμίνι από χαρτί στην εξέδρα τής κεντρικής αυλής τού Πολυχώρου τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής Κηφισίας 207 στο Μαρούσι, από την Μάρω Κερασιώτη, τον Δημήτρη Δίελα και την Ιωσηφίνα Κοσμά.





Ακολουθούν τα βιογραφικά τους:
Κερασιώτη Μάρω
Σπούδασε κεραµική στην Αθήνα (1958-1962) και στην Φλωρεντία. Δίδαξε κεραµική σε αναµορφωτήρια και φυλακές καθώς και σε ιδιωτικά κολέγια. Έχει δηµοσιεύσει ποιητικές συλλογές, µυθιστορήµατα και άρθρα σχετικά µε την Κεραµική σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Πραγµατοποίησε δεκαπέντε ατοµικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει τιµηθεί µε δέκα τέσσερα Ελληνικά και διεθνή βραβεία. Το 2003 εξελέγη «κεραµίστρια της χρονιάς», για το σύνολο του έργου της που συνοδεύεται από το βραβείο Viaggio atraverso la Ceramica. Είναι µέλος του Εικαστικού Επιµελητηρίου Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε µουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσµο. Από το 2008 είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Κεραμιστών(IAAC) με έδρα την Κίνα.
Δημήτρης Δίελας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Ξεκίνησε μαθητευόμενος σε εργαστήρι κεραμικών το 1992 στην Κ.Φ. Αλικαρνασσού στην Κρήτη. σε συνεργασία με την Ν.Ε.Λ.Ε. Ηρακλείου. Διδάχτηκε κεραμική από τη Μάρω Κερασιώτη (Κεραμίστρια) και τον Στέλιο Μαρκατάτη (ζωγράφο). Το 1996 παρακολούθησε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης αγγειοπλαστικής στο ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης. Είναι μέλος της Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών), της ΦΙ.ΛΕ.Α. (Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών) και της Ε.Κ.Α. (Ένωση Καλλιτεχνών Αχαρνών). . Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. στην Αθήνα και με τηνΝ.Ε.Λ.Ε. Ηρακλείου στην Κρήτη. Από τον Οκτώβριο του 2004 διδάσκει κεραμική στις Καλλιτεχνικές – Εικαστικές σχολές «Χρήστος Τσεβάς» της Δ.Ε.Α.Δ.Α. Αχαρνών. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα & το εξωτερικό.
Ιωσηφίνα Κοσμά
Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα ακολούθησε σπουδές κεραμικής κοντά στους Μ. Κερασιώτη, Κ. Ταρκάση και Τ. Κωσταντάκο.
Το 1997 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών `Master of Arts’ με έπαινο στο τμήμα κεραμικής του Middlesex University στο Λονδίνο.Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κεραμικής και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κεραμικής.Από το 1999 ως το 2001 δίδαξε κεραμική στο κολέγιο Campus Arts and Sciences στη Κηφισιά, και από το 2001 ως το 2003 στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Το 2008 μετείχε στο Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής του Zibo, Κίνα.Από το 2001 ως το 2006 διατηρούσε εργαστήριο στα Ιωάννινα και από το 2006 διατηρεί εργαστήριο στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και συμπόσια κεραμικής (Κίνα, Ιαπωνία, Τουρκία και σε αρκετά στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου